Τζίμι Λιτλ: Το Google Doodle για τον Αυστραλό Αβορίγινα καλλιτέχνη 

Τον Αυστραλό Αβορίγινα μουσικό, ηθοποιό και δάσκαλο Δρ. Τζέιμς (Τζίμι) Όσβαλντ Λίτλ, τιμά σήμερα με ένα Doodle η Google, το οποίο φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Ντίξον Πάτεν.

Στην 60ετή καριέρα του, ο Λιτλ υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των ιθαγενών της Αυστραλίας. Το 2003 του απονεμήθηκε το βραβείο Red Ochre για την προσφορά και τη συμβολή του στην αναγνώριση της τέχνης των ιθαγενών και την ανάδειξή της σε όλο τον κόσμο.

Ο Τζέιμς Λιτλ γεννήθηκε το 1937 από μητέρα Yorta Yorta και πατέρα Yuin Monaro. Το 1955 πήγε στο Σίδνεϊ για να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει μουσικός. Η καριέρα του ξεκίνησε έναν χρόνο μετά με το πρώτο χιτ του, το Royal Telephone να γίνεται το πρώτο τραγούδι ιθαγενούς που να φτάνει στο νούμερο 1 των τσαρτ της Αυστραλίας το 1963.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε και την καριέρα του στην ηθοποιία συμμετέχοντας σε θεατρικά αλλά και στην τηλεόραση. Έως τη δεκαετία του ’80, είχε αρχίσει να αξιοποιεί την μεγάλη του επιρροή προκειμένου να βοηθήσει τους ιθαγενείς και να προωθήσει προγράμματα υγείας για εκείνους.

Πηγή: skai.gr