Κλείσιμο

Το «Digital Impact» στη Βαρκελώνη

Η πρωτεύουσα της Καταλονίας φιλοξενεί ένα πρότζεκτ το οποίο περισσότερο είναι εμπειρία παρά έκθεση

Τους φραγμούς του ψηφιακού κόσμου σπάει μέσα από έργα 15 διεθνούς φήμης καλλιτεχνών, όπως των Refik Anadol, Random International και Six N. Five και άλλων, η έκθεση «Digital Impact» στη Βαρκελώνη.

Μετά την ISE, τη σπουδαιότερη παγκοσμίως έκθεση οπτικοακουστικών, η πρωτεύουσα της Καταλονίας φιλοξενεί ένα πρότζεκτ το οποίο περισσότερο είναι εμπειρία παρά έκθεση: το παρόν και το μέλλον συναντιούνται καθώς η ψηφιακή τέχνη και το ψηφιακό ντιζάιν ξεδιπλώνουν ατέλειωτες ιδέες οι οποίες διερευνώνται μέσα από διαδραστικές και εμβυθιστικές εγκαταστάσεις. 

Λαμβάνοντας χώρα στο Disseny Hub και μετά από πρόταση του Antoni Arola Studio, η «Digital Impact» είναι η πρώτη σπουδαία βιωματική έκθεση ψηφιακής τέχνης στη Βαρκελώνη με στόχο να τη φέρει κοντύτερα στους πολίτες και να την ενσωματώσει στο συλλογικό ασυνείδητο για να πυροδοτήσει αντιδράσεις και συναισθήματα του κοινού.

Μέσω καλλιτεχνικής πρωτοπορίας, ντιζάιν, ποίησης και διαδραστικότητας, η έκθεση παρουσιάζει τον αντίκτυπο που έχουν πάνω μας τα ψηφιακά δημιουργήματα και, πάνω απ' όλα, τον δικό μας αντίκτυπο σε αυτά. 

Η «Digital Impact» ολοκληρώνεται στις 27 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ