Πρωτοβουλία ανακαίνισης στο διατηρητέο που έζησε η Μαρία Κάλλας στο κέντρο της Αθήνας

Πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης και διαμόρφωσης του διατηρητέου κτιρίου, στο οποίο έζησε η μεγάλη υψίφωνος Μαρία Κάλλας, προκειμένου να στεγαστεί η Μουσική Ακαδημία που θα φέρει το όνομά της κατέθεσαν η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε. σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas»

Πρόκειται για ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αξίας κτίριο, χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο, που ανεγέρθηκε το 1925 σε σχέδια του σημαντικού αρχιτέκτονα Κ.Κιτσίκη, επί της οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Σκαραμαγκά στο κέντρο της Αθήνας.

Το κτίριο, ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ έχει παραχωρηθεί μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης για τη στέγαση της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου σπουδές στη λυρική τέχνη, σε σπουδαστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το όνομα της μεγάλης καλλιτέχνιδος αποτελεί ένα παγκόσμιας αναγνώρισης σημείο αναφοράς και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης του πολιτιστικού τουρισμού στην πόλη της Αθήνας, στόχο για τον οποίο ήδη εργάζεται η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε. με το έργο της δημιουργίας του Μουσείου Maria Callas.
 

Πηγή: skai.gr