Μαρία Κάλλας- Αποκαλύψεις -«φωτιά» σε νέο βιβλίο: Σεξουαλικά βασανιστήρια στα χέρια του Ωνάση;

Η μεγαλύτερη ντίβα της όπερας, η θρυλική Μαρία Κάλλας, είναι ευρύτερα γνωστό ότι πέρασε δύσκολες ώρες, τόσο από τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, Αριστοτέλη Ωνάση, όσο και από την μητέρα της αλλά και τον άνδρα της.

Με βάση τα ξένα δημοσιεύματα που έφεραν στο φως την αδημοσίευτη αλληλογραφία της, προσδίδουν ότι η Μαρία υπέστη άσχημη συμπεριφορά από τον Ωνάση, κυρίως για σεξουαλικούς λόγους, που σήμερα θα το κατηγοριοποιούσαμε ως βιασμό.

Όπως λέει στην αλληλογραφία, το 1966 έγινε τόσο βίαιος απέναντί της που έφτασε στο σημείο να φοβηθεί ότι θα πέθαινε. «Υπάρχουν επίσης πληροφορίες από το ημερολόγιο μιας από τις πιο κοντινές φίλες της για τον τρόπο που τη νάρκωνε ο Ωνάσης, κυρίως για σεξουαλικούς λόγους», αναφέρει η βιογράφος Lyndsy Spence, της Guardian. Όσον αφορά τον σύζυγό της, σε επιστολές προς την γραμματέα της, η Κάλλας ανάφερε πως της πήρε τα μισά λεφτά και τα έβαλε στο όνομά του κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Επίσης η σοπράνο αναφέρθηκε και στην μητέρα της, η οποία πούλησε ιστορίες στον Τύπο και την εκβίαζε. «Ξέρεις τι κάνουν οι σταρ ταπεινής προέλευσης μόλις γίνουν πλούσιοι; Τον πρώτο μήνα ξοδεύουν τα πρώτα τους χρήματα για να κάνουν ένα σπίτι για τους γονείς τους και να τους καλομάθουν με πολυτέλειες … Τι έχεις να πεις Μαρία;», φέρεται να της έγραψε η μητέρα της.

Το βιβλίο της Lyndsy Spence με τις εν λόγω αποκαλύψεις, αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου με τίτλο, Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas.

Πηγή: Must