Ο Banksy στην Ουκρανία: Επτά νέα έργα εμφανίζονται σε εμπόλεμες περιοχές – Δείτε φωτογραφίες

Τα έργα βρίσκονται σε όλη τη χώρα, από το Κίεβο έως την Μποροντιάνκα

Τρεις ημέρες αφότου ο Banksy παρουσίασε την τελευταία του τοιχογραφία στο Instagram, ζωγραφισμένη με σπρέι στον τοίχο ενός βομβαρδισμένου κτιρίου στην πόλη Μποροντιάνκα της Ουκρανίας, ο ανώνυμος καλλιτέχνης του δρόμου επιβεβαίωσε ότι ολοκλήρωσε συνολικά επτά νέα έργα στην Ουκρανία.


Ο Banksy επιβεβαίωσε την είδηση στην εφημερίδα «The Art Newspaper» μετά την εμφάνιση μιας σειράς τοιχογραφιών, που πιθανολογείται ότι είναι δικές του στην απελευθερωμένη ουκρανική πόλη, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά του Κιέβου. Άλλα έργα βρίσκονται στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της περιοχής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Το πρώτο έργο τέχνης που εντοπίστηκε, το οποίο έγινε viral το Σαββατοκύριακο, δείχνει μια γυμνάστρια να ισορροπεί πάνω σε ένα σωρό από μπάζα στην πλευρά ενός κτιρίου, που καταστράφηκε από τα ρωσικά πλήγματα.

Έργο του Banksy στην Ουκρανία

Ο καλλιτέχνης γκράφιτι δημοσίευσε τρεις εικόνες του έργου την Παρασκευή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα άλλο έργο απεικονίζει ένα μικρό αγόρι, που φοράει στολή πολεμικών τεχνών δεμένη με μαύρη ζώνη, να αναποδογυρίζει έναν ενήλικα άνδρα στην πλάτη του. Ορισμένοι έχουν συνδέσει την εικόνα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και ο Banksy δεν έχει σχολιάσει δημοσίως την εικόνα ή το νόημά της.

Έργο του Banksy στην Ουκρανία

Η Μποροντιάνκα επλήγη ιδιαίτερα σκληρά από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς κατά τις πρώτες ημέρες της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία, με πολλά κτίρια να μετατρέπονται σε σωρούς ερειπίων από τις επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς. Πριν από τον πόλεμο ζούσαν εκεί 13.000 άνθρωποι, αλλά οι περισσότεροι έφυγαν μετά την εισβολή της Ρωσίας. Ό,τι είχε απομείνει από την πόλη καταλήφθηκε στη συνέχεια από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες εισήλθαν στις 28 Φεβρουαρίου.

Έργο του Banksy στην Ουκρανία

Η πόλη επανήλθε υπό ουκρανικό έλεγχο την 1η Απριλίου και όσοι κάτοικοι επέστρεψαν βρήκαν τα σπίτια τους και τα καταστήματα λεηλατημένα. 


 

Πηγή: skai.gr