Ο άγνωστος Μίκης: Ο 38χρονος Θεοδωράκης με γαλαξία αστέρων σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει πια (video) 

Πρόκειται για τον άγνωστο στις σημερινές γενιές Μίκη, τον νεαρό 38χρονο Μίκη Θεοδωράκη του 1963 που οι νεότερες γενιές δεν γνωρίσαμε. Πρόκειται για μια άγνωστη Αθήνα με τα καλά της και τα κακά της: Με το καινούργιο τότε σιντριβάνι της Ομόνοιας, τους ψαράδες του Μικρολίμανου, τα μόνιππα σε κεντρικές οδούς της πρωτεύουσας αλλά και τα παραπήγματα της προσφυγιάς και της φτώχειας. 

Αυτή την προδικτατορική Αθήνα περιδιαβάζει ο Μίκης, ο οποίος έχει ήδη αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στη μουσική, αλλά μέλλει να γράψει νέους μουσικούς θριάμβους άρρηκτα συνδεδεμένους  με την σύγχρονη ελληνική ιστορία. 

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ ντοκουμέντο της Βελγικής τηλεόρασης στο οποίο ο μεγάλος μουσουργός, μιλάει με φόντο την Ακρόπολη, παρουσιάζοντας ένα γαλαξία αστέρων: τη Δώρα Στράτου που παρουσιάζει ένα νησιωτικό χορό, τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μάνο Χατζιδάκι τον Γρηγόρη Μπιθικώτση τον Στέλιο Καζαντζίδη τη Μαρινέλλα και τη Ζωή Κουρούκλη.

Με τα άψογα γαλλικά τους ο Μίκης, αλλά και η Δώρα Στράτου και ο Χατζιδάκις, με τα μπουζούκια τους ο Μάρκος και ο Τσιτσάνης, αλλά και οι Μπιθικώτσης, Καζαντζίδης, Μαρινέλλα, Κουρούκλη με τις νεανικές τους φωνές σηματοδοτούν μια εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί. 

Στο βίντεο εμφανίζεται και η κόρη του Μαργαρίτα κοριτσάκι ακόμα. 

Δείτε το βίντεο του friendly video

 

 

 

Πηγή: skai.gr