Με το δράμα «Nostalgia» η Ιταλία στην κούρσα των Όσκαρ

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Πιερφραντσέσκο Φαβίνο ως ο μεσήλικας Φελίτσε Λάσκο, ο οποίος επιστρέφει στην πολυσύχναστη πόλη-λιμάνι αφού έζησε στην Αίγυπτο για 40 χρόνια

Η Ιταλία επέλεξε το δράμα «Nostalgia» του Μάριο Μαρτόνε με σκηνικό τη Νάπολη για τη συμμετοχή της στην κούρσα για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Το δραματικό φίλμ, το οποίο διαγωνίστηκε στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών έχει εγκωμιαστεί από τον κριτικό του Variety, Γκάι Λοτζ ως η «πιο ικανοποιητική ταινία των τελευταίων ετών» του παραγωγικού Ιταλού δημιουργού.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Πιερφραντσέσκο Φαβίνο ως ο μεσήλικας Φελίτσε Λάσκο, ο οποίος επιστρέφει στην πολυσύχναστη πόλη-λιμάνι αφού έζησε στην Αίγυπτο για 40 χρόνια. Μόλις επιστρέφει, παγιδεύεται σε αναμνήσεις μιας μακρινής ζωής στη γενέτειρά του, καθώς τα χρόνια της νεότητας που πέρασε στο έγκλημα τον κατατρώνε.

Ο Φραντσέσκο Ντι Λέβα, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «The Mayor of Rione Sanità» του Μάριο Μαρτόνε συμμετέχει και σε αυτό το δράμα υποδυόμενος έναν ιερέα που προσπαθεί να βοηθήσει τον πρωταγωνιστή να περιηγηθεί στη Νάπολη του σήμερα.

Το σενάριο της ταινίας «Nostalgia», βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ναπολιτάνου συγγραφέα Ερμάνο Ρέα, γράφτηκε από τον Μαρτόνε και την Ιπόλιτα Ντι Μάγιο.

Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Ιταλός Πάολο Καρνέρα και η Νάπολη και συγκεκριμένα η συνοικία της Σανιτά, στην καρδιά της πόλης, μια δαιδαλώδης περιοχή γνωστή για τη φτώχεια και την εγκληματικότητα, αλλά και για τις υπέροχες εκκλησίες και τα μπαρόκ κτίρια είναι μέρος της αφήγησης.

Η ταινία είναι Ιταλο-Γαλλική συμπαραγωγή των Picomedia, Mad Entertainment, Medusa Film και Rosebud Entertainment Pictures.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Ιταλία