Γιάννης Μαρκόπουλος - «60 χρόνια μουσικής»: Στις 20 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε δημόσια εκτέλεση δύο μέρη από το μουσικό έργο του «Μνήμη Ελευθερίας»

Μέρη από το έργο του Μαρκόπουλου για την απελευθέρωση των νησιών του Αιγαίου και το θρυλικό Αβέρωφ θα παρουσιαστούν σε πρώτη παγκόσμια στο Ηρώδειο στην συναυλία για τα 60 χρόνια μουσικής του συνθέτη.

Δύο μέρη, ο «χορός των διεκδικήσεων» και «η θάλασσα των ποιητών» (σε στίχους Κ.Χ. Μύρη) από το μουσικό έργο του «Μνήμη Ελευθερίας» θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε δημόσια εκτέλεση στην εορταστική συναυλία για τα 60 χρόνια μουσικής του στο Ωδείου Ηρώδου Αττικού την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος συνέθεσε το έργο «Μνήμη Ελευθερίας» το 2012 με αφορμή την Εκατονταετία (1912-2012) από την Απελευθέρωση των Νήσων του Αιγαίου, της Ηπείρου και της Μακεδονίας, κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και της Ενσωμάτωσης των περιοχών αυτών στην Ελλάδα συμβάλλοντας στον εδαφικό και πληθυσμιακό διπλασιασμό της χώρας.

Συναυλία

Με το έργο ο συνθέτης ήθελε από αποτείνει φόρο τιμής στους προγόνους μας, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, καθώς και στους ηγέτες της εποχής –πολιτικούς και στρατιωτικούς-, αλλά και στον εθνικό ευεργέτη Γεώργιο Αβέρωφ για την καταλυτική του συμβολή μέσω του θωρηκτού «Αβέρωφ» στην έκβαση των αγώνων.

Το έργο ήλθε ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας  και παραγγελίας του τότε Δημάρχου των Οινουσσών Ευάγγελου Αγγελάκου.

Info

Ώρα έναρξης 21.00 


Προπώληση εισιτηρίων

https://www.viva.gr/tickets/music/giannis-markopoulos-60-xronia-mousiki/

Viva δικτυο viva
 

Τιμές εισιτηριών.


ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ

VIP               65 ευρώ
Α' ΖΩΝΗ.     55 ευρώ
Β'ΖΩΝΗ       50 ευρώ
Γ' ΖΩΝΗ      45 ευρώ

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ

Δ' ΖΩΝΗ.    35 ευρώ
Ε' ΖΩΝΗ     25 ευρώ
ΣΤ' ΖΩΝΗ.  20 ευρώ
Ζ' ΖΩΝΗ.    15 ευρώ

Πηγή: skai.gr