Κλείσιμο

Λυρική Σκηνή: Διήμερο εργαστήριο για εφήβους με έμπνευση από τον «Βέρθερο» του Ζ. Μασνέ

 Υποβολή συμμετοχής από 16 έως 26 Μαρτίου 2023

 Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον γενικό τίτλο «Μεταμορφώσεις» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει στις 1 και 2 Απριλίου 2023 με ένα διήμερο εργαστήριο δημιουργίας μουσικών «επιστολών» για εφήβους ηλικίας 11 έως 14 ετών, που αντλεί έμπνευση από τον «Βέρθερο» του Ζυλ Μασνέ, μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του γαλλικού ρεπερτορίου.

   Με αφετηρία τη σπουδαία όπερα που αναφέρεται στην ιστορία του αδιέξοδου έρωτα ανάμεσα στον νεαρό Βέρθερο και τη Σαρλότ, οι συμμετέχοντες, ξεκινώντας από τη διερώτηση γύρω από το πώς οι ερωτικές επιστολές μέσω ψηφιακών εφαρμογών διαφέρουν από τα ερωτικά γράμματα του 19ου αιώνα, θα παρακινηθούν να εκφραστούν μέσα από τη μουσική. Το εργαστήριο θα υλοποιήσει η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή σε συνεργασία με τον σολίστ του ακορντεόν Κωνσταντίνο Ζιγκερίδη, ενώ σε αυτό θα συνεισφέρει και ο επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ποιητής Μάριος Χατζηπροκοπίου.

   Λίγα λόγια για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μεταμορφώσεις»

   Με το πρόγραμμα «Μεταμορφώσεις», που επιμελείται η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή στην πρώτη της συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ, παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν τα κρυφά-κρυμμένα μυστικά της όπερας, τα μη προφανή, τρυπώνοντας στις χαραμάδες των νοτών και των λέξεων για να τις φωτίσουν με διαφορετικό τρόπο. Μέσα από δράσεις που ενεργοποιούν τη φαντασία και το δημιουργικό τους βλέμμα φωτίζοντας κάθε φορά το διαφορετικό, εργαστήρια αλλά και συναντήσεις-συζητήσεις με σημαντικούς προσκεκλημένους από ετερόκλητα πεδία, οι συμμετέχοντες θα ακονίσουν το βλέμμα και τη σκέψη τους, ενώ θα διευρύνουν τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες μέσα από την επαφή με μια ριζοσπαστική τέχνη που υμνεί διαχρονικά την ανθρώπινη ελευθερία.

   Υποβολή συμμετοχής από 16 έως 26 Μαρτίου 2023 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα ενεργοποιηθεί στη σελίδα της Λυρικής Σκηνής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ