Έκθεση "Ναυσικά Πάστρα: Τα χρόνια της Βιέννης (1956-1963)" στη γκαλερί Καλφαγιάν

Σε συνέχεια των δύο μεγάλων αναδρομικών εκθέσεων μετά τον θάνατό της, που παρουσίασαν το συνολικό έργο της διακεκριμένης γλύπτριας Ναυσικάς Πάστρα (1921-2011) στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου και μετά την έκθεση που είχε οργανώσει για το έργο της η γκαλερί Καλφαγιάν (2018), εγκαινιάζεται την Πέμπτη 17/3 στην ίδια γκαλερί, Καλφαγιάν (Χάρητος 11, Κολωνάκι) η παρουσίαση του έργου της Πάστρα, εστιάζοντας στην περίοδο της εργασίας της στη Βιέννη (1956 - 1963), την οποία η καλλιτέχνης είχε αναφέρει σε κείμενο της ως «περίοδο αθωότητας».

   Η τωρινή έκθεση φωτίζει, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Εμμανουήλ Μαυρομάττη, αυτή τη δημιουργική περίοδο έρευνας και πειραματισμού, όταν μπαίνουν τα θεμέλια της συλλογιστικής εξέλιξης της καλλιτεχνικής διαδικασίας της Πάστρα, με άξονες την ιδέα της Αναγκαιότητας και της Φύσης. Η Ναυσικά Πάστρα συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων Ελληνίδων εικαστικών με εκθέσεις και έργα σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

   H έκθεση στην γκαλερί Καλφαγιάν διεξάγεται υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα. Διάρκεια έκθεσης έως 30/4.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ