Έργα τέχνης στα ερείπια: Ο Banksy δείχνει πώς δημιούργησε τα γκράφιτι στην Ουκρανία – Βίντεο

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, o μυστηριώδης καλλιτέχνης, χωρίς να δείχνει το πρόσωπό του, δείχνει τη διαδικασία δημιουργίας στα ερείπια των ουκρανικών πόλεων, που έδωσαν θάρρος στους Ουκρανούς πολίτες.

Ο φημισμένος Βρετανός καλλιτέχνης Banksy μετέτρεψε την καταστροφή σε τέχνη, δημιουργώντας τα έργα τέχνης του σε ουκρανικές πόλεις όπως η Μποροντιάνκα, το Ιρπίν και το Κίεβο.  

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, o μυστηριώδης καλλιτέχνης, χωρίς να δείχνει το πρόσωπό του, δείχνει τη διαδικασία δημιουργίας στα ερείπια των ουκρανικών πόλεων, έργα που έδωσαν θάρρος στους Ουκρανούς πολίτες.

Ένα από τα εμβληματικά έργα είναι ένας γέρος με μακριά γενειάδα, ο οποίος κάθεται σε μια μπανιέρα και τρίβει την πλάτη του με μια βούρτσα, δείχνοντας ότι η κανονικότητα επέστρεψε. Σε ένα άλλο έργο, ένα παιδί θέτει εκτός μάχης έναν άνδρα με λαβή τζούντο. Σημειώνεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αθλητής του τζούντο, και εκτιμάται ότι το παιδί είναι η Ουκρανία, δηλαδή πρόκειται για μια παραλλαγή της ιστορίας του Δαβίδ και του Γολιάθ. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Πηγή: skai.gr