Υπογεγραμμένο αντίγραφο της «Έμμα» γίνεται το πιο ακριβό βιβλίο της Τζέιν Όστεν

Το βιβλίο αναμένεται να εκτεθεί δημόσια στο «Chawton House» στις αρχές του επόμενου έτους

Στο ποσό των 375.000 λιρών (430.000 ευρώ) αγοράστηκε ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν, μία από τις πιο δημοφιλείς μυθιστοριογράφους της αγγλικής λογοτεχνίας σύμφωνα με τον «Guardian».

Πρόκειται για την μοναδική πρώτη έκδοση της «Έμμα», η οποία φέρει το χειρόγραφο σημείωμα «από τη συγγραφέα»- και κατάφερε να πιάσει την υψηλότερη τιμή πώλησης από οποιαδήποτε άλλη τυπωμένη δουλειά της μυθιστοριογράφου.

Τοποθετήθηκε στο «Chawton House», του  Χάμσαϊρ, πρώην ιδιοκτησία του αδερφού της Όστεν, Έντουαρντ, που τώρα λειτουργεί ως Ινστιτούτο Ερευνας με εξειδίκευση στις γυναίκες συγγραφείς, αφότου ο Αμερικανός αγοραστής του επέμενε να παραμείνει το βιβλίο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο έμπορος σπάνιων βιβλίων στο Λονδίνο Peter Harrington δήλωσε ότι πρόκειται για το μοναδικό υπογεγραμμένο αντίτυπο παρουσίασης μυθιστορήματος. Το είχε δώσει στη φίλη της Ανν Σαρπ, η οποία ήταν γκουβερνάντα των παιδιών του Έντουαρντ. «Η Τζέιν λάμβανε σοβαρά υπόψιν την ανταπόκριση της Aνν στα μυθιστορήματα της, ζητώντας της να είναι απόλυτα ειλικρινής στην αξιολόγησή της, και σημειώνοντας τα σχόλια της στο ημερολόγιο». 

Το βιβλίο αναμένεται να εκτεθεί δημόσια στο «Chawton House» στις αρχές του επόμενου έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ