Μεγάλη ανακάλυψη στις ανασκαφές για τον τάφο της Κλεοπάτρας στην Αίγυπτο: Αποκαλύφθηκε σήραγγα 1.305 μέτρων με ελληνική αρχιτεκτονική (φωτογραφίες)

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αρχαιολογικής ομάδας - Στο ίδιο σημείο έχουν βρεθεί νομίσματα με την εικόνα της Κλεοπάτρας και του Μέγα Αλέξανδρου, καθώς και τάφοι που παραπέμπουν στην ελληνική και τη ρωμαϊκή περίοδο

Σε μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη προέβησαν αρχαιολόγοι από τη Δομινικανή Δημοκρατία, οι οποίοι πραγματοποιούν ανασκαφές σε περιοχή της Αιγύπτου, όπου εικάζεται πως μπορεί να βρίσκεται ο τάφος της βασίλισσας Κλεοπάτρας.

Η αρχαιολογική ομάδα ανακοίνωσε ότι βρέθηκε μία τεράστια σήραγγα, μήκους 1.305 μέτρων και ύψους δύο μέτρων, η οποία φέρει ελληνική αρχιτεκτονική.

Οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα να πλησιάζουν στην ανακάλυψη του τάφου της πιο διάσημης βασίλισσας που έζησε στην αρχαιότητα, κάτι ωστόσο που θα χρειαστεί πολύ δρόμο και πολύ κόπο για να αποδειχθεί.

Αίγυπτος

Αίγυπτος

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της αρχαιολογικής ομάδας για τη σπουδαία αναλάλυψη: 

Ανακάλυψη βραχώδους σήραγγας στην περιοχή Tapuziris Magna Temple, δυτικά της Αλεξάνδρειας

Η Δομινικανή αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του San Domingo στην Αίγυπτο, με επικεφαλής την Δρ. Kathleen Martinez, πέτυχε την αποκάλυψη μιας σήραγγας σκαλισμένης στον βράχο σε βάθος περίπου 13 μέτρων κάτω από το έδαφος κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών της αποστολής στην περιοχή του Ναού Ταποζέρη Magna, δυτικά της Αλεξάνδρειας.

Ο Δρ Μουσταφά Βαζίρι, Γενικός Γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιολογίας, δήλωσε, αναφέροντας ότι η σήραγγα έχει μήκος περίπου 1,305 μέτρων και ύψος περίπου 2 μέτρων, βρέθηκαν επίσης κοντά στον ναό σε δύο κεφάλια, το ένα από αυτά ανήκει σε άτομο από την ηρωική εποχή, και το άλλο είναι μάλλον ένα άγαλμα του Πατέρα του Σπουκ.

Προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της ανακαλυφθέντος τούνελ μοιάζει πολύ με αυτόν της σήραγγας Γιουμπιλίνος της Ελλάδας, αλλά μακρύτερος, χαρακτηρίζοντάς την ως γεωμετρικό θαύμα.

Αίγυπτος

Αίγυπτος

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφών και της αρχαιολογικής έρευνας της σήραγγας, ανακαλύφθηκε μέρος της σήραγγας βυθισμένο κάτω από το νερό της Μεσογείου. Κάτω από το ίζημα λάσπης βρέθηκε ένας αριθμός κεραμικών αγγείων, καθώς και ένα ορθογώνιο μπλοκ ασβεστόλιθου. Πολλά Αρχαιολογικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μέρος των θεμελίων του Ταμπούζι ris Magna Temple, ο οποίος είναι βυθισμένος κάτω από το νερό. 

Σύμφωνα με επιστημονικές πηγές, τουλάχιστον 23 σεισμοί έπληξαν τις αιγυπτιακές ακτές μεταξύ 320 μ.Χ. και 1303 μ.Χ., οδηγώντας στην κατάρρευση τμήματος του Ναού Ταμπούζι και τον έπνιξαν κάτω από τα κύματα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η αποστολή, κατά τις προηγούμενες ανασκαφικές περιόδους, μπόρεσε να βρει πολλά σημαντικά τεχνουργήματα εντός του Ναού, συμπεριλαμβανομένων νομισμάτων που έφεραν τις εικόνες και τα ονόματα τόσο της βασίλισσας Κλεοπάτρας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όσο και μιας σειράς αποκεφαλισμένων tues, και αγάλματα της θεάς Isis.

Ανακαλύφθηκαν επίσης ένα δίκτυο σηράγγων που εκτείνονταν από τη λίμνη King Marriott μέχρι τη Μεσόγειο, 16 ταφές μέσα σε βράχους σκαλιστούς τάφους που χρησιμοποιούνται συνήθως στους ελληνικούς και ρωμαϊκούς αιώνες, καθώς και μια σειρά από μούμιες που αναδεικνύουν χαρακτηριστικά του αναχώματος ent διαδικασία κατά τη διάρκεια της ελληνικής και ρωμαϊκής περιόδου.
 

Αίγυπτος

Αίγυπτος

Αίγυπτος

Πηγή: skai.gr