Η Google τιμά με Doodle τη Βρετανή τραγουδίστρια Dusty Springfield - H συνεργασία με τους Pet Shop Boys

Η Σπρίγκφιλντ (16 Απριλίου 1939 – 2 Μαρτίου 1999) μεσουράνησε τη δεκαετία του '60 αλλά ακόμα και σήμερα θεωρείται ως μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες που έχουν υπάρξει ποτέ.

Φόρο τιμής στη σπουδαία Βρετανή τραγουδίστρια Ντάστι Σπρίγκφιλντ (Dusty Springfield) αποτίνει η Google με το σημερινό της Doodle. 

Η Σπρίγκφιλντ (16 Απριλίου 1939 – 2 Μαρτίου 1999) μεσουράνησε τη δεκαετία του '60, αλλά ακόμα και σήμερα θεωρείται ως μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες που έχουν υπάρξει ποτέ. 

Γεννημένη στο Δυτικό Χάμπστεντ του Βόρειου Λονδίνου έδειξε από πολύ μικρή ηλικία την αγάπη της για το τραγούδι. Ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο όταν ήταν μόλις 11 ετών, ξεκίνησε να τραγουδά μαζί με τον αδερφό της μέσα στο γκαράζ της οικογένειας. Όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος άρχισε και τις ζωντανές εμφανίσεις. 

Τραγούδησε με τις «Lana Sisters» ενώ λίγο αργότερα συμμετείχε στους «Springfields» το τριμελές συγκρότημα του αδερφού της. Όταν αυτό διαλύθηκε η Ντάστι ξεκίνησε τη δική της επιτυχημένη σόλο καριέρα. Η επιτυχία δεν άργησε να της χτυπήσει την πόρτα. Λίγους μήνες μετά την έναρξη της σόλο καριέρα της κυκλοφόρησε το εμβληματικό τραγούδι «I Only Want To Be With You» (1964), που έφτασε στο Νο. 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Νο. 12 στις Η.Π.Α. Η τραγουδίστρια είχε αρκετές επιτυχίες, όπως το «Some of Your Lovin»,«Little by Little» και το εξαιρετικά επιτυχημένο «You Don’t Have To Say You Love Me», που σήμερα, πλέον, θεωρείται κλασικό. Το 1969 έφτασε στο απόγειο της καριέρα της όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Dusty in Memphis» με το τραγούδι «Son of a Preacher Man» να γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία.

Τη δεκαετία του '70 οι καταχρήσεις την εμπόδισαν να συνεχίσει την επιτυχία. Η τραγουδίστρια επέστρεψε δριμύτερη το 1987 σε μια άκρως επιτυχημένη συνεργασία με τους Pet Shop Boys, όταν κυκλοφόρησαν το single «What Have I Done to Deserve This?», ενώ στις αρχές της δεκαετίας του '90 σημείωσε την τελευταία, μεγάλη επιτυχία της όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Reputation». Η Dusty Springfield διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού το 1994 και άφησε την τελευταία της πνοή στις 2 Μαρτίου 1999, ένα μήνα πριν από τα 60ά της γενέθλια. Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame δύο εβδομάδες μετά το θάνατό της.

Πηγή: skai.gr