Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα: Η κόρη του μιλά στον ΣΚΑΪ για τη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του

Η συναυλία προς τιμήν του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο από το Όλοι Μαζί Μπορούμε.

Της Κορίνας Γεωργίου

Ο αστείρευτος βιρτουόζος, ο αυθεντικος μάγκας, ο θυελλώδης δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Ένας χείμαρρος που δεν δίσταζε να γίνει αθυρόστομος και προκλητικός, αλλά παράλληλα ένας ευαίσθητος και συντηρητικός οικογενειάρχης. Αντισυμβατικός μα και θεοσεβουμενος...το καντηλι που εκαιγε παντα στο εικονοστάσι του σπιτιού του έδινε δύναμη.

Από την πρώτη του επαφή με το μπουζούκι στα 6 του χρόνια στο κουρειο του πατέρα του μέχρι και το τέλος της ζωής του, ο Γιώργος Ζαμπέτας ένωσε την ψυχή του με τις πενιές της λαϊκης μουσικής κι έζησε μαζί τους σε ένα σώμα.

Γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1925 στην Αθήνα. Το πρώτο του τραγούδι το έπλασε σε έναν σχολικό διαγωνισμό στο τέλος της πρώτης δημοτικού, το 1932. Τα υπόλοιπα παιδιά απήγγειλαν ποιηματα, όμως εκείνος ανέβηκε στη σκηνή με το μπουζουκι του πατέρα του και κερδισε το πρώτο βραβείο, τον πρώτο χρυσό δίσκο, όπως έλεγε ο ίδιος. Έκτοτε, συνεθεσε περισσότερα από 250 τραγουδια τα οποια πότισαν σε βάθος το ελληνικό dna και σημάδεψαν γενιές ολόκληρες. Ο χαρισματικός Γιώργος Ζαμπέτας έχει περάσει στην αθανασία μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια του. Ένας θρύλος που σημαδεύει το παρελθον, το παρον και το μέλλον μας.

Πληροφορίες για τη συναυλία στις 12/9

Τοποθεσία:

Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο

Τιμή εισιτηρίου

Κερκίδα:  12€
Αρένα: 14€

Μπείτε στο oloimaziboroume.gr ή στο viva.gr και εξασφαλίστε το εισιτήριο σας.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Πηγή: skai.gr