«Θέλω… χοντρά χέρια, και θα χορέψω»: Ο εξωφρενικός όρος του Τομ Κρουζ για να παίξει σε ταινία

«Και απλώς ξέρω ότι θέλω χοντρά χέρια και ότι θα χορέψω… Με κοιτάει (ο Μπεν Στίλερ) με ένα ύφος ‘’γιατί να απλά μην είσαι εσύ; τι συμβαίνει εδώ;’’»

Είναι γνωστό ότι πολλοί σταρ του Χόλιγουντ έχουν εξωφρενικές απαιτήσεις για να πρωταγωνιστήσουν σε μια ταινία, οι οποίες κυρίως έχουν να κάνουν με τις οικονομικές απαιτήσεις τους, ή την πολυτελή διαβίωσή τους στο πλαίσιο των γυρισμάτων, όμως ο… σταρ των σταρ Τομ Κρουζ το πήγε σε άλλο επίπεδο.

Όπως είχε διηγηθεί στο σόου του Κόναν Ο’ Μπράιεν πριν περίπου τρία χρόνια, όταν ο κωμικός ηθοποιός Μπεν Στίλερ, ο οποίος σκηνοθετούσε την κωμωδία δράσης Tropic Thunder του 2008, του πλάσαρε το ρόλο του Λες Γκρόσμαν, του βωμολόχου, αδίστακτου και άξεστου παραγωγού του στούντιο που γυρίζει το ομώνυμο φιλμ, ο Κρουζ έθεσε τον όρο του.

«Διάβασα αυτό τον χαρακτήρα, και είπα οκ, αυτό έχει πλάκα… Είπα Μπεν, θέλω να παίξω αυτόν τον χαρακτήρα… Θέλω να έχω χοντρά χέρια, και να χορέψω… Και με κοίταξε και ήταν σα να σκεφτόταν ‘’τι;;;’’… Έκανα μαθήματα χορού, έκανα μαθήματα χιπ χοπ χορού… και θα βρω ένα χαρακτήρα να βάλω αυτά τα στοιχεία μέσα… Μερικές φορές με έναν χαρακτήρα έχεις ένστικτο του τι θες να κάνεις… Και απλώς ξέρω ότι θέλω χοντρά χέρια και ότι θα χορέψω… Με κοιτάει (ο Μπεν Στίλερ) με ένα ύφος ‘’γιατί απλά να μην είσαι εσύ; τι συμβαίνει εδώ;’’ κάναμε το τεστ για το μέικαπ… Γελούσε. Επέλεξε τη μουσική. Το μόνταρε. Κατουρήθηκε από τα γέλια. Μού το έστειλε (τη σκηνή). Είπε: ‘’οκ… Το κατάλαβα, το κατάλαβα’’».
 

Ο viral χορός του Λες Γκρόσμαν:

Και βέβαια το ένστικτο του Τομ Κρουζ δικαιώθηκε απόλυτα. Ο Κρουζ ήταν απολαυστικός στον κωμικό ρόλο του Λες Γκρόσμαν, πιθανότατα τον πρώτο αμιγώς κωμικό ρόλο του, και ο χιπ χοπ χορός του ακόμα απολαυστικότερος. Στο πλευρό του, σπουδαίοι συμπρωταγωνιστές, όπως ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο Τζακ Μπλακ ή ο ίδιος ο Στίλερ.

Μάλιστα, ακούγεται ότι βούληση του 61χρονου ηθοποιού είναι ο Γκρόσμαν να πρωταγωνιστήσει σε δική του, αυτοτελή ταινία… 

Πηγή: skai.gr