The Fabelmans: Η πιο προσωπική ταινία του Σπίλμπεργκ είναι μία ωδή στις απαρχές του σινεμά

Αυτή τη φορά ο Steven Spielberg επιλέγει να πει το δικό του origin story.

Μετά από πολλές επιτυχίες δεκαετιών, ο Steven Spielberg αποφάσισε φέτος να πει μία αρκετά διαφορετική ιστορία. Πρόκειται για τη δική του ιστορία και τα δικά του παιδικά χρόνια που τον οδήγησαν στο να κάνει αυτή την καριέρα. Η νέα ταινία του The Fabelmans είναι η δική του ιστορία ενηλικίωσης κι ένα ημι-αυτοβιογραφικό αφήγημα που εξερευνά τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του κινηματογράφου.

Πρωταγωνιστής του The Fabelmans είναι ο Sammy Fabelman

Ο Sammy Fabelman είναι ένα νέο αγόρι που ζει και μεγαλώνει στην Αριζόνα μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. O Sammy αποκτά την πρώτη του κινηματογραφική μηχανή και ονειρεύεται να ανακαλύψει όλες τις δυνατότητες που μπορεί να του προσφέρει το συγκεκριμένο μέσο. Μέσα όμως από αυτή την αναζήτηση ανακαλύπτει κι ένα πολύ σκοτεινό μυστικό που του έκρυβε για πολλά χρόνια η οικογένειά του.

Η κινηματογραφική κάμερα γίνεται έτσι το εργαλείο μέσα από το οποίο ο Sammy δεν βλέπει μόνο τον κόσμο γύρω του αλλά και την ίδια του την οικογένεια. Η αποκάλυψη αυτού του μυστικού δίνει το εφαλτήριο στο νεαρό αγόρι να πει ακόμη περισσότερες ιστορίες και να πειραματιστεί ακόμη περισσότερο με όσα έχει διαθέσιμα στην δεδομένη κατάσταση. Οι γονείς του είναι η Leah Fabelman (Michelle Williams) και ο Burt Fabelman (Paul Dano), οι οποίοι ακολουθούν τον γιο τους στα πρώτα του βήματα στην κινηματογραφία, άλλοτε στηρίζοντας τον κι άλλοτε προσπαθώντας να τον προστατέψουν όπως εκείνοι πιστεύουν καλύτερα.

Η πιο προσωπική και συναισθηματική του ταινία

Μετά από εντυπωσιακές ιστορικές και δραματικές ταινίες, το The Fabelmans αναμένεται να είναι μία πολύ συναισθηματική ταινία που θα συγκινήσει το κοινό. Άλλωστε είναι και αυτή που θα δώσει στον Spielberg την ευκαιρία να αφηγηθεί το ξεκίνημα της θρυλικής καριέρας του όπως εκείνος το έζησε.

Η ταινία κάνει αυτές τις μέρες την πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους μέσα στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε ακόμη:

Η motivational συμβουλή του Σεπτεμβρίου για κάθε ζώδιο

8 tips για να φροντίσεις σωστά τα πουλόβερ σου

Πηγή: savoirville
TAGS: σινεμά