Κλείσιμο

«The Banshees of Inisherin»: Συγκλονιστική η νέα ταινία με τον Κόλιν Φάρελ - Δείτε το trailer

H νέα ταινία μοιάζει να είναι βγαλμένη από θεατρικό του Samuel Beckett  

Πέρασαν πέντε χρόνια μετά από τη μεγάλη επιτυχία του Μάρτιν ΜακΝτόνα σε όλα τα βραβεία παγκοσμίως με την ταινία Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Φέτος ο σκηνοθέτης επέλεξε να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη με μία πολύ διαφορετική ιστορία, αυτή της ταινίας «The Banshees of Inisherin» και με πρωταγωνιστές τους Colin Farrell και τον Brendan Gleeson. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη φορά που συναντιούνται οι δύο ηθοποιοί, 14 χρόνια μετά την επιτυχία της ταινίας In Bruges.

H νέα ταινία «The Banshees of Inisherin» μοιάζει να είναι βγαλμένη από θεατρικό του Samuel Beckett. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως, ενώ τίποτα δεν φαίνεται να συμβαίνει σε αυτή την ιστορία, όλα τελικά συμβαίνουν ταυτόχρονα κάτω από τη μύτη μας. Η ταινία μας μεταφέρει στο 1923 και στο πλασματικό απομονωμένο νησί του Ινίσεριν, κάπου στις ακτές της Ιρλανδίας. Εκεί συναντάμε δύο πολύ καλούς φίλους, τον Colm και τον Pádraic. Η ιστορία ξεκινά όταν ο Colm ανακοινώνει στον Pádraic πως δεν θέλει να είναι άλλο φίλοι και να μιλάνε.

Αυτό φυσικά αποτελεί τεράστια έκπληξη για τον Pádraic, καθώς νόμιζε ότι έχουν χτίσει μία πολύ καλή φιλία. Ο Colm όμως έχει αποφασίσει πως δεν θέλει να περνά άσκοπα τον χρόνο του με τον Pádraic πίνοντας μπύρες. Αντιθέτως, προτιμά να απομονωθεί, να βρει την ησυχία του και να περνά τον χρόνο του συνθέτοντας τη μουσική του και κάνοντας ό,τι άλλο του αρέσει. Ο Pádraic αποφασίζει όμως να κάνει ό,τι περνά από το χέρι για να αλλάξει γνώμη στον φίλο του και να μπορέσουν να περνούν και πάλι χρόνο μαζί. Σε αυτή την ιστορία σταδιακά μπλέκεται ολόκληρο το χωριό, δημιουργώντας έτσι μία σουρεαλιστική κατάσταση που δεν έχει τέλος.

Εκεί που το κωμικό συναντά το τραγικό

Καθώς η ταινία προχωρά, κανείς δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, πόσο μάλλον εμείς ως θεατές. Το αστείο και το σοβαρό εναλλάσσονται πολύ γρήγορα και το ίδιο ισχύει για τη διάθεσή μας. Πρόκειται όμως για μία ταινία χωρίς συμβιβασμούς, με μία νωχελικότητα και συνάμα μία αποκαρδιωμένη οπτική γωνία για τη ζωή που θα σε κάνει να γελάσει ακόμη και στις πιο άβολες στιγμές της.

Πηγή: Savoir Ville
TAGS: ταινία