Κλείσιμο

Aftersun: Η νέα ταινία του Paul Mescal θα μας ραγίσει την καρδιά - Δείτε το trailer

Η ταινία έχει λάβει μέχρι στιγμής διθυραμβικές κριτικές  

Ήδη από την κυκλοφορία της σειράς Normal People, ο Paul Mescal κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα πρόσωπα σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Εκείνος όμως παραμένει πολύ προσεκτικός στις επιλογές του για τα επόμενα project του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε πιο ανεξάρτητες παραγωγές. Μία από τις πιο πρόσφατες δουλειές του είναι και το Aftersun, μία ταινία που κάνει ακόμη το ταξίδι της στα διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου και αναμένεται να ραγίσει τις καρδιές μας όταν κυκλοφορήσει πια στους κινηματογράφους.

Το Aftersun είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Charlotte Wells

Πρόκειται για την ιστορία ενός πατέρα, του Callum, ο οποίος περνά λίγες μέρες ένα καλοκαίρι με την κόρη του, Sophie. Η Sophie διανύει την προ-εφηβεία της στα 11 της χρόνια, ενώ ο Callum είναι ένας νέος πατέρας, που στα 31 του συχνά τον μπερδεύουν με αδερφό της Sophie. Η ταινία αποτελεί σχεδόν όλη ένα flashback στο παρελθόν μέσα από τα μάτια της ενήλικης πλέον Sophie. Η ίδια έχει φτάσει επίσης στην ηλικία των 31 και θέλει να καταλάβει καλύτερα τον πατέρα της και να δει πίσω από το χαρούμενο πρόσωπο που αυτός επέλεγε να “φορά” μπροστά της.

Η ταινία προσφέρει μία πολύ διεισδυτική ματιά στη γονεϊκότητα και το πώς αυτή μεταφράζεται για κάθε άνθρωπο και ειδικά για κάθε πατέρα. Για τη Sophie, οι παλιές κασέτες με τα βίντεο που τράβηξε σε εκείνες τις διακοπές είναι ο δίαυλος για να κατανοήσει καλύτερα τον ψυχισμό του πατέρα της και να αντιληφθεί όλα όσα δε μπορούσε τότε ίσως λόγω της ηλικίας της.

Η ταινία έχει λάβει μέχρι στιγμής διθυραμβικές κριτικές

Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για την καλύτερη ταινία της χρονιάς, ενώ έχουν αρχίσει και οι υποψίες πως το Aftersun ίσως χαρίσει στον Paul Mescal την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ανεξάρτητα, όμως, από αυτό, η ταινία παραμένει μία πολύ σημαντική ιστορία για την ενηλικίωση, την ευθύνη του να είσαι γονιός, το διαγενεσιακό τραύμα και όλα όσα φαίνεται να απασχολούν τη σκηνοθέτρια μέσα από το Aftersun.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ταινία