Οι πιο διάσημες σκηνές φαγητού στον κινηματογράφο που μας έκαναν να τρέχουν τα σάλια μας – Δείτε video

Επιλέξαμε για εσάς αγαπημένες και «νόστιμες» σκηνές φαγητού στον κινηματογράφο - Καλή απόλαυση... 

Οι ταινίες έχουν τη δύναμη να μας συγκινούν μέχρι δακρύων, να μας κάνουν να γελάμε μέχρι να πονάει η κοιλιά μας και να μας εμπνέουν να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Επίσης, έχουν τη δύναμη να μας κάνουν να πεινάσουμε πάρα πολύ! Σας έχει τύχει να παρακολουθήσετε ποτέ μια σκηνή φαγητού και στη συνέχεια να θέλετε να «βουτήξετε» στο ψυγείο σας και να τα φάτε όλα; 

Οι απεικονίσεις του φαγητού και της μαγειρικής στην οθόνη μπορεί να είναι ταπεινές, αλλά και θεαματικές. Είναι γνωστό ότι το νόστιμο φαγητό ξεπερνά τη γλώσσα και τον πολιτισμό. Οι σκηνές φαγητού γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακές όταν συνειδητοποιείς πόση δουλειά έχει γίνει για την παραγωγή τους. 

Ακολουθούν αγαπημένες και «νόστιμες» σκηνές φαγητού στον κινηματογράφο 

Eat Drink Man Woman

Η εναρκτήρια σκηνή της κωμωδίας-δράματος «Eat Drink Man Woman» του Ang Lee, το 1994, είναι εμβληματική για τους λάτρεις του φαγητού. Εισάγει τον θεατή στον συνταξιούχο Master Chef Chu (τον υποδύεται ο Sihung Lung), ο οποίος ζει στο σπίτι με τις τρεις ενήλικες κόρες του, οι οποίες είναι όλες ανύπαντρες. Ξεκινά το πρωινό του πιάνοντας ένα ψάρι με γυμνά χέρια, πριν το σκοτώσει, το ξεκοιλιάσει και το φιλετάρει. Στη συνέχεια, ο Chu επικαλύπτει τα φιλέτα με αλεύρι και τα τηγανίζει και όλα αυτά μέσα στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα της ταινίας. Είναι μαγευτικό να τον παρακολουθείτε να μαγειρεύει από το μηδέν και εννοούμε, πραγματικά, από το μηδέν.

Julie & Julia

Η ταινία «Julie & Julia» της Nora Ephron είναι μια ζεστή αγκαλιά και το boeuf bourguignon, που φτιάχνει η πρωταγωνίστρια Julie Powell (Amy Adams), είναι η παρηγοριά της. Η σκηνή στην οποία η Julie αναδημιουργεί το μοσχαρίσιο στιφάδο της Julia Child -από το βιβλίο μαγειρικής της Mastering the Art of French Cooking- έρχεται την ώρα, που η αθυρόστομη μπλόγκερ βγαίνει από το καβούκι της, έχοντας αποκτήσει αυτοπεποίθηση μετά το μαγείρεμα των συνταγών της Child. 

Howl’s Moving Castle

Όλα τα φαγητά σε, σχεδόν, κάθε ταινία του Studio Ghibli φαίνονται απίστευτα νόστιμα, οπότε αυτή ήταν μια δύσκολη επιλογή. Ωστόσο, οι εμψυχωτές του ιαπωνικού κινηματογραφικού στούντιο ξεπέρασαν τον εαυτό τους με το παχύ μπέικον και τα τηγανητά αυγά στην ταινία «Howl's Moving Castle» του 1985. Από τις αστραφτερές φέτες μπέικον με τις ελαφριές ραβδώσεις λίπους που τις διατρέχουν - αλήθεια τις έχει κανείς τόσο χοντρές; - μέχρι τον τρόπο με τον οποίο κουνιούνται οι φωτεινοί πορτοκαλί κρόκοι των αυγών, καθώς ψήνονται πάνω από το δύστροπο πνεύμα της φωτιάς Calcifer. Πρόκειται για ένα πραγματικό έργο μαγειρικής τέχνης. Αληθινό ή όχι.

Marie Antoinette 

Αν και η Μαρία Αντουανέτα δεν είπε ποτέ τη φράση «Ας φάνε κέικ», οι δημιουργοί της ταινίας του 2006, με πρωταγωνίστρια την Kirsten Dunst, τις πήραν πολύ σοβαρά. Όλα τα γλυκά και κέικ που εμφανίζονται στην ταινία προέρχονται από το διάσημο γαλλικό αρτοποιείο Laduree και φαίνονται τέλεια.

Μια συγκεκριμένη σκηνή από την εξαιρετικά στυλιζαρισμένη ταινία, που σκηνοθέτησε η Sofia Coppola, δείχνει τη γαλλίδα βασίλισσα να χαλαρώνει σε ένα γαλλικό σαλόνι, περιτριγυρισμένη από φωτεινά ροζ κέικ και γλυκίσματα, ενώ μια υπηρέτρια φροντίζει τα πόδια της.

The Help 

Η μόνιμη σεφ της ταινίας είναι η Minny Jackson (Octavia Spencer), η οποία προσλαμβάνεται από τη Celia Rae Foote (Jessica Chastain) μετά την άδικη απόλυσή της από την κακιά Hilly Holbrook (Bryce Dallas Howard).

Η Minny είναι ιδιαίτερα περήφανη για το τηγανητό κοτόπουλο του Νότου, το οποίο, όπως λέει, δεν είναι ποτέ μισοψημένο και δεν καίγεται ποτέ, γιατί «η Minny δεν καίει κανένα κοτόπουλο». Η τραγανή γεύση, όταν η Σίλια δαγκώνει ένα κομμάτι του είναι αρκετή για να μας τρέχουν τα σάλια. Τιμητική μνεία αξίζει στη σοκολατόπιτα της Minny... όταν δεν είναι γεμάτη με περιττώματα. 

Chef

Η συγκινητική ταινία «Chef», του 2014, με πρωταγωνιστή τον Jon Favreau, είναι γεμάτη απίστευτο φαγητό. Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του, ο Favreau εκπαιδεύτηκε με τον Κορεάτη-Αμερικανό σεφ Roy Choi. Το ταπεινό ψητό τυρί που φτιάχνει ο Καρλ για τον γιο του είναι αυτό που μας κερδίζει. Σύμφωνα με την ταξιδιωτική εκπομπή του ηθοποιού στο Netflix για το 2019, «The Chef Show», αποτελείται από φέτες ψωμιού με προζύμι, λευκό και κίτρινο τσένταρ, γραβιέρα και παρμεζάνα.

Burnt

Ένας κολλημένος σεφ, με μια υπερβολική αίσθηση μεγαλείου και μια τάση για ναρκωτικά και αλκοόλ είναι μια ιστορία τόσο παλιά όσο και ο χρόνος. Το «Burnt» ακολουθεί έναν τέτοιο σεφ, τον Adam Jones (Bradley Cooper), καθώς προσπαθεί να «αναγεννηθεί» μέσα από τις στάχτες του μετά από μια θεαματική πτώση.

The Favourite

Η τραγική βασίλισσα Άννα απεικονίζεται στο αριστούργημα του Γιώργου Λάνθιμου ως μια βασιλική, που καταβροχθίζει τη ζάχαρη και έχει πάθει αρθρίτιδα. Αν και διαθέτει τόνους μπισκότων, κέικ και γλυκισμάτων, καθώς και μια σκηνή όπου η Άννα (Olivia Colman) τρώει κέικ μέχρι να αρρωστήσει, είναι η πιατέλα με τα ελάφια που τράβηξε το άπληστο μάτι μας.

Η μεγαλοπρεπής γιορτή καλύπτει ένα ολόκληρο τραπέζι σε ένα σημείο, με αυτό που φαίνεται να είναι ένα ψητό ελάφι (στην πραγματικότητα ένα αρνί), που περιβάλλεται από παντζάρια, ψητά κρεμμύδια και περισσότερο κρέας.

Tampopo 

Η σκηνή μεταξύ ενός μάστερ ράμεν (Ryutaro Otomo) και του Gun (Ken Watanabe) σε αυτή την ιαπωνική κωμωδία του 1985 είναι μεγαλειώδης. Ο δάσκαλος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, μαθαίνει στον Gun να εκτιμά το μπολ με τα διάσημα ζυμαρικά. Οι οδηγίες του μπορεί να ακούγονται ανόητες, αλλά περιέχουν ένα κρίσιμο μάθημα για το σεβασμό του φαγητού που τρώμε.

Πηγή: skai.gr