Mother’s Instict: Το νέο ψυχολογικό θρίλερ με Anne Hathaway και Jessica Chastain

Ανάμεσα στις δύο γυναίκες παρουσιάζεται μία τυπική σχέση της εποχής: είναι γειτόνισσες, κολλητές φίλες, εμπιστεύονται η μία την άλλη και ζουν την τέλεια ζωή 

Η Anne Hathaway και η Jessica Chastain είναι σίγουρα ένα ισχυρό δίδυμο που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν. Αυτό έρχεται να αποδείξει η νέα ταινία Mother’s Instinct, τοποθετώντας τις δύο ηθοποιούς ως γειτόνισσες – νοικοκυρές στην Αμερική του ’60.

Στο Mother’s Instinct, η Alice και η Celine είναι κολλητές φίλες

Ανάμεσα στις δύο γυναίκες παρουσιάζεται μία τυπική σχέση της εποχής: είναι γειτόνισσες, κολλητές φίλες, εμπιστεύονται η μία την άλλη και ζουν την τέλεια ζωή. Η κάθε μία έχει το δικό της όμορφο σπίτι, μία όμορφη οικογένεια και τα παιδιά της. Ωστόσο, όλη αυτή την τελειότητα έρχεται να καταστρέψει ένα τραγικό ατύχημα, που μπορεί να μην έχει αποκαλυφθεί ακόμη, αλλά ποντάρουμε στο ότι έχει να κάνει με τα παιδιά τους. Έτσι, αυτές οι δύο άλλοτε αγαπημένες φίλες χρειάζεται να αφήσουν πίσω τους τις ψευδαισθήσεις και να αντιμετωπίσουν την πραγματική ζωή με τον πιο σκληρό τρόπο.

Ένα χιτσκοκικό θρίλερ στη μεγάλη οθόνη

Τόσο η επιλογή της δεκαετίας, όσο και η ατμόσφαιρα της ταινίας κουβαλούν την ιδιαίτερη χροιά των θρίλερ που είχαμε συνηθίσει στην εποχή του Χίτσκοκ. Η φιλία των δύο γυναικών μεταμορφώνεται σε ζήλια, μίσος και πικρία και πλέον δεν βρίσκεται μπροστά το συναίσθημα, αλλά το μητρικό ένστικτο και αυτό της επιβίωσης.

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Barbara Abel που κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο Derriere le Haine (Πίσω από το Μίσος). Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρότζεκτ βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό ότι έλαβε επίσημη διανομή και θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στους επόμενους μήνες.

Το 2018 κυκλοφόρησε μάλιστα μία βελγική παραγωγή-μεταφορά της συγκεκριμένης ιστορίας. Η ταινία κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή κι έτσι οι δύο δημιουργοί της αποφάσισαν να σκηνοθετήσουν και την αγγλόφωνη εκδοχή της με αυτό το εξαιρετικό καστ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τους υπόλοιπους ηθοποιούς ή την πλοκή, ξέρουμε ωστόσο ότι το Mother’s Instinct θα καταφέρει να ανταποκριθεί άψογα στο είδος του ψυχολογικού θρίλερ.

Πηγή: Savoir Ville