Η Νέα Ζηλανδία ρίχνει στη μάχη των Όσκαρ την ταινία «Muru» - Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα

Αφίσα από την ταινία «Muru»

Στη γλώσσα των Μαορί, η λέξη «Μuru» σημαίνει «συγχώρεση» 

Η Νέα Ζηλανδία προτείνει την ταινία «Muru», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Te Arepa Kahi, να είναι υποψήφια για την κατηγορία «Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους» στα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, το «Muru» είναι η ιστορία ενός τοπικού λοχία της αστυνομίας, ο οποίος πρέπει να επιλέξει μεταξύ του καθήκοντος και της οικογένειάς του όταν η κυβέρνηση ξεκινά μια ένοπλη επιδρομή στη απομακρυσμένη κοινότητα Urewera. Η ταινία δεν αποτελεί αναπαράσταση των πραγματικών γεγονότων αλλά μία απάντηση στις επιδρομές της αστυνομίας εναντίον των κατοίκων του Tuhoe το 1916 και το 2007. Στη γλώσσα των Μαορί, η λέξη «Μuru» σημαίνει «συγχώρεση».

Η πολύκροτη ταινία «άνοιξε» το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Ζηλανδίας και με την προβολή της στη χώρα τον Αύγουστο έφτασε στην κορυφή του box office. 

Έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντo και θα προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Μπουσάν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Variety, στην Αυστραλία θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κλιφ Κέρτις, Τζέι Ράιαν, Σιμόν Κέσελ και Μάνου Μπένετ.

Αφίσα από την ταινία «Muru»

Πηγή: skai.gr