Γνωρίστε τη γυναίκα που θα αποφασίσει για τον επόμενο James Bond

Έχοντας ανακαλύψει ηθοποιούς όπως ο Daniel Day-Lewis και έχοντας επιλέξει τους τρεις τελευταίους 007, η Debbie McWilliams είναι μία από τις πιο επιδραστικές διευθύντριες casting στον κινηματογράφο 

Στην Debbie McWilliams άρεσε η υποκριτική, αλλά δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός. Ωστόσο, αφού εργάστηκε ως γραμματέας σε ένα θέατρο του Λονδίνου, διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει την κλίση της αναλαμβάνοντας την ευθύνη του casting.

Περισσότερα από 40 χρόνια αργότερα, η Βρετανίδα είναι μία από τις πιο σεβαστές διευθύντριες διανομής ρόλων στην κινηματογραφική βιομηχανία και το πρόσωπο που επέλεξε τους τρεις τελευταίους Τζέιμς Μποντ: Timothy Dalton, Pierce Brosnan και Daniel Craig.

Τώρα ετοιμάζεται να επιλέξει τον επόμενο 007, δουλεύοντας πλάι-πλάι με την ανιψιά της Jemima, στην οποία έχει διδάξει όλα τα μυστικά της δουλειάς της. 

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, υπάρχουν καλλιτέχνες που, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της McWilliams για να εμφανιστούν σε μια ταινία Bond. 

Ο Rami Malek είναι ένα πρόσφατο παράδειγμα: τον ήθελαν για το «No Time to Die» και τον κυνήγησαν για αρκετό καιρό, αλλά οι ατζέντηδες του δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανταποκριθούν. Στη συνέχεια παρακολούθησε μια προβολή του «Bohemian Rhapsody». Ο Malek δεν ήταν σούπερ διάσημος εκείνη την εποχή, καθώς η ταινία που θα του χάριζε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα. Είπε στη McWilliams ότι οι ατζέντηδες του δεν είχαν διαβιβάσει το μήνυμα. Έκανε ένα σύντομο τηλεφώνημα και το επόμενο πρωί καθόταν στο γραφείο του διευθυντή διανομής.

Για το «My Beautiful Laundrette» (1985), η McWilliams έβαλε τον σκηνοθέτη Stephen Frears να δοκιμάσει έναν άγνωστό τότε ηθοποιό: τον Daniel Day-Lewis.

Αφού είδε τον Day-Lewis στη σχολή υποκριτικής, πήγε να τον δει σε μια μικρή παραγωγή σε ένα θέατρο του Ανατολικού Λονδίνου, όπου έπαιζε τον «Δράκουλα» με τα μαλλιά του βαμμένα πλατινέ ξανθά. Ο Frears τον λάτρεψε. 

Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε σήμερα, σκέφτεται η ίδια, αφού τα στούντιο θέλουν γενικά κάποιον που είναι ήδη διάσημος και με όσο το δυνατόν περισσότερους followers στο Instagram, κατά προτίμηση. Έτσι, είναι όλο και πιο δύσκολο να ποντάρει κανείς σε άγνωστα ταλέντα για ορισμένα κινηματογραφικά έργα.

Η Debbie McWilliams

Ένας άλλος άγνωστος ηθοποιός στον οποίο πόνταρε η McWilliams ήταν ο Daniel Craig, ο οποίος στη συνέχεια δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον James Bond. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ στα 17 χρόνια που πέρασαν από τότε που ανακοινώθηκε το όνομά του. Σήμερα, πολλοί θεατές θέλουν έναν σούπερ κατάσκοπο, που να αντικατοπτρίζει τη διαφορετικότητα του 21ου αιώνα.

Πίσω στο 2005, ωστόσο, η επιλογή του Κρεγκ έγινε δεκτή με αντιδράσεις. Το γεγονός ότι ήταν ξανθός ήταν πολύ ενοχλητικό για τον χαρακτήρα. Κανείς δεν το ήθελε αυτό. Ο Τύπος ήταν άγριος. Αλλά τότε έκανε πρεμιέρα το «Casino Royale» και το κοινό ταρακουνήθηκε και αναστατώθηκε. Τώρα, το πρόβλημα είναι να βρεθεί κάποιος που θα καλύψει τον Κρεγκ και να ικανοποιήσει τους θαυμαστές του Μποντ.

Ο νέος Τζέιμς Μποντ δεν θα αποκαλυφθεί για αρκετό καιρό ακόμη. Το σενάριο της επόμενης ταινίας, απαραίτητο εργαλείο για έναν διευθυντή κάστινγκ, δεν έχει γραφτεί ακόμη. Το μόνο που μπορούν να μοιραστούν προς το παρόν είναι αυτό που η Barbara Broccoli έχει ήδη επιβεβαιώσει: ότι ο Μποντ θα παραμείνει άνδρας πράκτορας και ότι κανένα όνομα που έχει βγει στον Τύπο ως ο επόμενος 007 δεν έχει πάρει πραγματικά τον ρόλο.

Πηγή: skai.gr