Αυτές οι ταινίες είναι «ύμνοι» στη μητρική αγάπη – Δείτε video

Η σημερινή ημέρα είναι μια καλή αφορμή να σας προτείνουμε έξι αγαπηένεμς ταινίες με θέμα τη μητρική αγάπη, που μπορείτε να βρείτε σε δημοφιλείς πλατφόρμες

Καθώς σήμερα, 14 Μαΐου, γιορτάζουμε την Ημέρα της Μητέρας, είναι μια καλή αφορμή για να αναλογιστούμε τη θέση τους στη ζωή μας. Η μητρική αγάπη είναι, ως γνωστόν, ανιδιοτελής και πηγή τεράστιας δύναμης για μια γυναίκα. Η Τέχνη έχει εμπνευστεί με ποικίλους τρόπους ανά τους αιώνες από αυτού του είδους την αγάπη και, φυσικά, ο κινηματογράφος δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα! Από το «Mother!» του Darren Aronofsky έως το «All About My Mother» του Pedro Almodóvar, το αρχέτυπο της Μητέρας και της αγάπης που έχει για τα παιδιά της, έχει αγγίξει πολλούς σκηνοθέτες και σεναριογράφους, φέρνοντας στη μεγάλη οθόνη μικρά και μεγάλα αριστουργήματα.

Εάν, φέτος, ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να γιορτάσετε με τη μητέρα σας τη δική της ξεχωριστή ημέρα, τότε μπορείτε να επιλέξετε να δείτε μια ταινία μαζί της. Εμείς, μέσα σε τόσες πολλές επιλογές, διαλέξαμε και σας προτείνουμε 6 ταινίες για την μητρική αγάπη σε διάφορες εκδοχές της που μπορείτε να παρακολουθήσετε σε γνωστές online πλατφόρμες.

«Mother» του Bong Joon-ho: Cinobo

Πλοκή: Όταν ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται δολοφονημένο, τα στοιχεία δείχνουν ως ένοχο έναν νεαρό άντρα. Η μητέρα του θα προσπαθήσει μόνη της να βρει τον αληθινό δολοφόνο προκειμένου να αθωώσει τον γιο της.

Ο Bong Joon-ho, πολύ πριν τα “Παράσιτα”, σκηνοθέτησε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ταινία, κοντά στις ταξικές και κοινωνικές θεματικές που απολαμβάνει. Εδώ, η ιστορία μιας μητέρα που προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητα του παιδιού της, είναι ικανή να λύσει μια δολοφονία, που ούτε η αστυνομία είναι σε θέση να το κάνει.

«Pieces of a Woman» του Kornél Mundruczó: Netflix

Πλοκή: Η γέννα στο σπίτι μιας γυναίκας δεν έχει αίσιο τέλος, βυθίζοντας τη νεαρή γυναίκα σε μια περίοδο έντονου θρήνου, γεγονός που θα επηρεάσει τις σχέσεις με τους γύρω της.

Η βαθιά συναισθηματική ερμηνεία της Vanessa Kirby, της έδωσε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, παίζοντας πλάι στην Ellen Burstyn και τον Shia LaBeouf. Η μητρική αγάπη έχει πολλές εκδοχές και, δυστυχώς, υπάρχει και αυτή η όψη της, αληθινή και συνάμα τραυματική.

 Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr