Αυτές οι 5 ταινίες παρουσίασαν τη φρίκη του σεισμού – Δείτε video

Τα τελευταία χρόνια πολλά φιλμ ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο υπάρχουν κάποια που ξεχώρισαν

Ο σεισμός είναι μία από τις πιο καταστροφικές και ισχυρές δυνάμεις της φύσης. Έχει απεικονιστεί σε πολυάριθμες ταινίες όλα αυτά τα χρόνια, παρουσιάζοντας την ωμή δύναμη αυτών των γεγονότων και τον αντίκτυπό τους στους ανθρώπους και τις κοινότητες.

Στην παρακάτω λίστα, θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες ταινίες με θέμα τους σεισμούς που μπορείτε να παρακολουθήσετε.

San Andreas

Με πρωταγωνιστή τον Dwayne Johnson, αυτή η ταινία καταστροφής διαδραματίζεται στην Καλιφόρνια, όπου ένας τεράστιος σεισμός πλήττει την πολιτεία, οδηγώντας σε εκτεταμένη καταστροφή και χάος. Ο Johnson υποδύεται έναν πιλότο ελικοπτέρου διάσωσης που πρέπει να πλοηγηθεί μέσα στα ερείπια για να σώσει την κόρη του και να τη φέρει σε ασφαλές μέρος. Η ταινία είναι μια συναρπαστική, γρήγορη διαδρομή που παρουσιάζει τη φρίκη των σεισμών.

The Day After Tomorrow

Η ταινία καταστροφής διαδραματίζεται σε ένα μέλλον όπου η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει στον κόσμο μαζικές φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένων των σεισμών. Η ιστορία ακολουθεί έναν επιστήμονα, τον οποίο υποδύεται ο Dennis Quaid, ο οποίος πρέπει να τρέξει με τον χρόνο για να σώσει τον γιο του και τον κόσμο από μια νέα εποχή των παγετώνων που θα προκληθεί από αυτές τις καταστροφές. Η ταινία εξερευνά τις επιπτώσεις των σεισμών στον πλανήτη και τα όρια που θα φτάσουν οι άνθρωποι για να σώσουν τους αγαπημένους τους. 

Deep Impact

Στην υπόθεση του φιλμ, ένας κομήτης βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη, προκαλώντας τεράστιους σεισμούς και τσουνάμι. Η ταινία ακολουθεί μια δημοσιογράφο, την οποία υποδύεται η Tea Leoni, η οποία πρέπει να αποκαλύψει την αλήθεια για τον κομήτη και να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για να σώσει τον πλανήτη από την επικείμενη καταστροφή του.  

Twister

Με πρωταγωνιστές την Helen Hunt και τον Bill Paxton, αυτή η ταινία καταστροφής διαδραματίζεται στην Οκλαχόμα, όπου μια ομάδα κυνηγών καταιγίδων πρέπει να τρέξει με τον χρόνο για να μελετήσει τους πιο ισχυρούς ανεμοστρόβιλους στην ιστορία.

Volcano

Με πρωταγωνιστή τον Tommy Lee Jones, η ταινία εξελίσσεται στο Λος Άντζελες, όπου ένα τεράστιο ηφαίστειο απειλεί να καταστρέψει την πόλη. Ο Jones υποδύεται έναν επιστήμονα που πρέπει να συνεργαστεί με την ομάδα έκτακτης ανάγκης της πόλης για να σώσει την πόλη από την καταστροφή. 

Πηγή: watchandchill