Κλείσιμο

Αγαπημένα θερινά σινεμά της Αθήνας που αξίζει να ανακαλύψετε

Σας προτείνουμε 11 θερινά που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και μας κάνουν να ανυπομονούμε για τις κινηματογραφικές βραδιές στην πόλη   

Το καλοκαίρι στην πόλη δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τα θερινά σινεμά. Έχοντας φτάσει στα μέσα του καλοκαιριού, οι ταινίες κάτω από τα αστέρια είναι η ιδανικότερη λύση για να ξεφύγεις από την ρουτίνα (και την αφόρητη ζέστη). Είτε αποτελεί μυσταγωγική διαδικασία για τους σινεφίλ, είτε διέξοδος για όσους «ξεμένουν» στην πόλη όλο το καλοκαίρι, τίποτα δεν συγκρίνεται με τους ανθισμένους κήπους, το καλοκαιρινό αεράκι, μια κρύα μπύρα και τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου popcorn.

Η Αθήνα έχει πληθώρα θερινών, από μεγάλους ιστορικούς κινηματογράφους μέχρι συνοικιακά σινεμά, χωμένα στις μικρές γειτονιές της. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα blockbuster του καλοκαιριού, επαναπροβολές που ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά ή και παλιές σινεφίλ ταινίες που άφησαν εποχή. Οι επιλογές είναι πολλές.

Εμείς σας προτείνουμε 11 θερινά που έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας (και στην καρδιά του Αθηναϊκού κοινού) και πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε αν ανυπομονείτε για μια κινηματογραφική βραδιά στην πόλη.

  • Cine Δεξαμενή

Από τα αγαπημένα θερινά στέκια της πόλη, η Δεξαμενή ξεχωρίζει για τη δροσιά και τη μοναδική αισθητική της, με τους πέτρινους τοίχους, τα φροντισμένα λουλούδια και τις vintage μηχανές προβολής. Κάθε χρόνο έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα αφού, πέρα από εμπορικές ταινίες, προβάλλει επανεκδόσεις και νέο Ελληνικό κινηματογράφο. Βρίσκεται στις παρυφές του Λυκαβηττού, σε ξεχωριστό σημείο στην πόλη και σίγουρα αποτελεί μοναδική εμπειρία για τους θεατές.

Διεύθυνση: Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 8.00€, Φοιτητικό 5€, Κάθε Τετάρτη 5€

  • Σινέ Όασις

Σινέ Όασις

Στην καρδιά του Παγκρατίου, σε μια καταπράσινη αυλή, το θερινό σινεμά «Όασις» κρατά επάξια το όνομα του. Ο κινηματογράφος θυμίζει άλλη εποχή, προβάλλοντας παλιές κλασσικές και σινεφίλ ταινίες. Η Όασις μετράει πάνω από τριάντα χρόνια και παρ’ όλο που οι ταινίες που συνήθως επιλέγει δεν είναι νέες κυκλοφορίες, πάντα έχει κόσμο και λειτουργεί σαν… χρονοκάψουλα. Είναι μια εναλλακτική βόλτα για τους παλιούς που νοσταλγούν το κλασσικό σινεμά και για τους νέους που έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ιστορικές ταινίες στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία σας μπορεί να συνδυαστεί πριν ή μετά με μια έξοδο στα ξεχωριστά μπαράκια και μαγαζιά της γειτονιάς.

Διεύθυνση: Πρατίνου 7, Αθήνα
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 7.00€, Εκπτωτικό 5.00€

  • Αίγλη Ζαππείου

Αίγλη Ζαππείου


Η Αίγλη μετράει πάνω από έναν αιώνα λειτουργίας, με την πρώτη ταινία να προβάλλεται το 1903. Το ιστορικό αυτό σινεμά στον χώρο του Ζαππείου ήταν συνδεδεμένο με την ζωή της καλής κοινωνίας στην Αθήνα και παραμένει ακόμα ένα από τα καλύτερα θερινά. Άνετος, καλαίσθητος χώρος, μεγάλη οθόνη και σε κεντρικό σημείο για να το συνδυάσετε με την έξοδο σας για ποτό ή φαγητό.

Διεύθυνση: Κήπος Ζαππείου Μεγάρου, Αθήνα
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 9.00€, Κάθε Τετάρτη 7.50 €

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr