Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου  

  • Θυέστης του Σενέκα, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου στην Πειραιώς 260

Ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης Θάνος Παπακωνσταντίνου φέρνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην Πειραιώς 260, την «σκοτεινή» τραγωδία εκδίκησης του Σενέκα «Θυέστης». Ένα από τα σκοτεινότερα έργα εκδίκησης και άμετρου πάθους, με εικονοποιία εφάμιλλη ταινιών τρόμου, πρόδρομο των δραμάτων εκδίκησης της ελισαβετιανής και ιακωβιανής δραματουργίας, ο “Θυέστης” πραγματεύεται τον μύθο των Πελοπίδων. Όπως μάς εξήγησε και ο ίδιος, ερμηνεύει το έργο ως μια doom metal τραγωδία, ως ένα φρικιαστικό ορατόριο όπου η σωματική λειτουργία παίζει εξέχοντα ρόλο, σωματοποιώντας στην πραγματικότητα τον λόγο του Σενέκα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Αντώνη Μυριαγκό, Τάσο Δήμα, Μαριάννα Δημητρίου και στο Χορό τους Γιώργο Δικαίο, Μιχάλη Πανάδη και Φώτη Στρατηγό.

Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Ιουλίου στις 21:00
5€ – 25€
Πειραιώς 260 – Χώρος Δ, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260 

  • Ισιδώρα Ντάνκαν, του Ζερόμ Μπελ στην Πειραιώς 260

Ισιδώρα Ντάνκαν

Συνεχίζοντας τη σειρά πορτρέτων χορευτών που ξεκίνησε ο χορογράφος το 2004, τo έργο «Ισιδώρα Ντάνκαν» του Γάλλου χορογράφου Ζερόμ Μπελ, φτιαγμένο για την Ελίζαμπεθ Σβαρτς σε συνεργασία μαζί της, εστιάζει στη μορφή της Ισιδώρας Ντάνκαν.  Σε αντίθεση με τα προηγούμενα έργα της σειράς, όπου ο Μπελ συνομιλεί με τους καλλιτέχνες, εδώ δημιουργεί το πορτρέτο μιας χορεύτριας που δεν βρίσκεται πια εν ζωή βασισμένος στην αυτοβιογραφία της: ερευνώντας την κληρονομιά και τους μύθους που τη συνοδεύουν, ανακαλύπτει πέρα από την οικεία ρομαντική φιγούρα μια οραματίστρια χορογράφο. Η Ντάνκαν, που θεωρείται η «μητέρα» του μοντέρνου και του σύγχρονου χορού, έχει σημαντικούς δεσμούς με την Ελλάδα, την οποία επισκέφτηκε για πρώτη φορά το 1903.

Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 21:00
5€ – 20€
Πειραιώς 260 – Χώρος Η, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260

  • Οι James γιορτάζουν 40 χρόνια στο Ηρώδειο

Οι αγαπημένοι James με τις αξέχαστες εμφανίσεις στην Ελλάδα, έρχονται για να γιορτάσουν μαζί μας τα 40 χρόνια της μουσικής τους πορείας σε μια μαγική βραδιά στο πλαίσιο της περιοδείας James Lasted Orchestral Tour – 40th Anniversary. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι James συμπράττουν με συμφωνική ορχήστρα 22 ατόμων και χορωδία γκόσπελ για να μας ταξιδέψουν σε όλους τους σταθμούς της μουσικής τους διαδρομής.

Δευτέρα 10 Ιουλίου, στις 19:30
55 – 110€
Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr