Το Σαλόνι του Παρισιού επιστρέφει με νέες αποκαλύψεις αυτοκινήτων και τεχνολογιών

Μετά από 4 χρόνια απουσίας το Σαλόνι του Παρισιού επιστρέφει

Μετά από 4 χρόνια απουσίας, το Σαλόνι του Παρισιού επιστρέφει με νέες αποκαλύψεις αυτοκινήτων και τεχνολογιών. Αν και αρκετές ήταν οι απουσίες από τη γαλλική Έκθεση Αυτοκινήτου, υπήρχαν αρκετές ενδιαφέρουσες αφίξεις.

Οι σημαντικότερες που ξεχώρισαν είναι οι εξής:

Η Dacia αποκάλυψε το πρωτότυπο Manifesto, που δείχνει το μέλλον της σχεδιαστικής ταυτότητας της φίρμας, ενώ δίπλα του βρέθηκε και το Dacia Jogger. Το τελευταίο λανσαρίστηκε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, ωστόσο στην περίπτωση του αυτοκινήτου που βρίσκεται στο Παρίσι, κάτω από το καπό υπάρχει το εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης.

Η DS Automobiles δείχνει στο Σαλόνι του Παρισιού το ανανεωμένο DS 7, καθώς και τη νέα εκδοχή του DS 3. Υπάρχει και το πρωτότυπο DS E-Tense Performance, των 800 ίππων.

Στο περίπτερο της Jeep, ο σταρ είναι φυσικά το Avenger, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας και κατατάσσεται στην μικρή κατηγορία των SUV. Η αυτονομία του μοντέλου υπολογίζεται στα 400 χιλιόμετρα. Ακόμα, παρουσιάστηκε το μεγάλο Grand Cherokee με την plug-in hybrid “καρδιά”.

Η Peugeot έδειξε το ολοκαίνουργιο 408 Fastback που φέρνει μια εντυπωσιακή σχεδίαση και δίπλα του βρίσκεται ο βενιαμίν e-208 με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία.

Στο στρατόπεδο της Renault υπάρχουν αρκετά μοντέλα, όπως το Kangoo E-TECH Electric, το Mégane E-TECH Electric, αλλά και το νέο Austral E-TECH Full Hybrid μαζί με το Arkana E-TECH Full Hybrid. Στην πλευρά των πρωτότυπων υπάρχει το Renault 5 Turbo 3E, το Scenic Vision και το Hippie Caviar Motel.

Επιμέλεια κειμένου:

Άρης Γαλανόπουλος

Πηγή: skai.gr