Το νέο DS 7 συνδυάζει υψηλή τεχνογνωσία και απαράμιλλη άνεση

Ο γαλλικός ορισμός της κομψότητας

Αποστολή στη ΝΙΚΑΙΑ. Ταξιδέψαμε στη Νίκαια της Γαλλίας για να οδηγήσουμε το νέο DS 7, το οποίο συνδυάζει την υψηλή τεχνογνωσία με τη μοναδική κομψότητα και χαρακτηρίζεται από την απαράμιλλη άνεση και τις νέες εξηλεκτρισμένες μονάδες ισχύος έως και 360 ίππους. Πιο συγκεκριμένα, ο premium χαρακτήρας του νέου DS 7 τονίζεται ιδιαίτερα από τις σημαντικές αλλαγές στο εμπρός και πίσω μέρος, ενώ τα λεπτά φωτιστικά σώματα DS Pixel Led Vision 3ης γενιάς και τα φώτα ημέρας DS Light Veil εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά.

Οδηγικά, μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε κάθε διαδρομή που επιλέξαμε. Η γαλλική φίρμα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα υλικά του πολυτελούς SUV. Οι επενδύσεις των εσωτερικών χώρων δημιουργούν ένα περιβάλλον που θα κάνει την κάθε διαδρομή ξεχωριστή. Νέα ταπετσαρία, με μια πρωτότυπη τεχνοτροπία φινιρίσματος στην επένδυση από δέρμα Nappa, καλύπτει το ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών. Χωρίς ραφές ή εμφανείς ενώσεις, εντείνεται η αίσθηση και η όψη του πραγματικού δέρματος υψηλότατης ποιότητας. Η προσοχή στη λεπτομέρεια του εσωτερικού φαίνεται επίσης από τις μαργαριταρένιες ραφές που προσφέρονται στα νέα χρώματα White και Zephyr, το δερμάτινο τιμόνι με δερμάτινη ακόμη και την επένδυση για τον αερόσακο, τα ανάγλυφα ένθετα τεχνοτροπίας «Clous de Paris» που συναντάμε στην υψηλή ωρολογοποιία και είναι χαρακτηριστικά στα μοντέλα της DS Automobiles, χωρίς να ξεχνάμε την αισθητική που παραπέμπει σε λουρί ρολογιού της επένδυσης που προσφέρεται για πρώτη φορά σε Pearl Grey.

Στην ελληνική αγορά αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.
Το εσωτερικό της έκδοσης Performance Line διαθέτει πιο βαθύ μαύρο χρώμα με το ύφασμα μικροϊνών αλκαντάρα σε όλη την καμπίνα και χρυσές πινελιές που τονίζουν τη δυναμική εμφάνιση.

Η μάρκα με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια και με τίτλους στο πρωτάθλημα της Formula E, η DS Automobiles, επέλεξε να προσφέρει το νέο DS 7 με διάφορα είδη κινητήριων μονάδων, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης γκάμας που αποτελείται από τρία plug-in υβριδικά σύνολα, με 225, 300 και 360 ίππους.

Το DS 7 E-TENSE 225 διαθέτει κινητήρα βενζίνης PureTech 180 και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων που τοποθετούνται στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, με μετάδοση της κίνησης στους δύο τροχούς. Τα DS 7 E-TENSE 4×4 300 και DS 7 E-TENSE 4×4 360 παρουσιάζονται ως οι τετρακίνητες προτάσεις της εταιρείας, με κινητήρα PureTech 200 ίππων καθώς και ηλεκτρικούς κινητήρες 110 και 112 ίππων σε κάθε άξονα. Το μοντέλο 360 έχει δεχτεί την ειδική «φροντίδα» της DS Performance.

Μια νέα μπαταρία 14,2 kWh προσφέρει έως και 81 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον αστικό κύκλο (WLTP), ενώ στον μικρό κύκλο και πάλι η αυτονομία είναι κορυφαία, καθώς φτάνει τα 65 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου δύο ώρες σε Wallbox 7,4 kW. Ο κινητήρας 130 BlueHDi εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος στην γκάμα του μοντέλου.

Στην ελληνική αγορά το νέο DS 7 αναμένεται να έρθει μέχρι το τέλος του έτους.

Επιμέλεια κειμένου:

Άρης Γαλανόπουλος

Πηγή: skai.gr