Τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα από το εργοστάσιο της Hyundai στην Τσεχία

Η Hyundai Motor γιορτάζει ένα ακόμη ορόσημο για το εργοστάσιο της Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Nošovice της Τσεχίας παράγοντας ένα Tucson N Line με αύξοντα αριθμό 4.000.000.

Παρά την πανδημία, τα παγκόσμια προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και άλλες εξωτερικές επιρροές, η HMMC κατάφερε να διατηρήσει υψηλό ρυθμό παραγωγής. Φέτος, αναμένεται να παράγει πάνω από 321.000 οχήματα, ξεπερνώντας το έτος «προ πανδημίας» του 2019.

Η παραγωγή των 4.000.000 αυτοκίνητων Hyundai στην HMMC αντανακλά την τρέχουσα τάση της ηλεκτροκίνησης. Ενώ το εργοστάσιο παρήγαγε αποκλειστικά ICE μοντέλα μέχρι το 2019, στις αρχές του 2020 ξεκίνησε την παραγωγή του Hyundai Kona Electric, το οποίο έγινε το πρώτο ηλεκτροκίνητο (EV) όχημα μαζικής παραγωγής. Το φθινόπωρο του 2020 ξεκίνησε στο Nošovice, η παραγωγή οχημάτων Hybrid (HEV) και Plug-in Hybrid (PHEV) με το TUCSON τέταρτης γενιάς. Παράλληλα, το μερίδιο των αυτοκινήτων με κινητήρες Diesel έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, με αυτά τα μοντέλα να αποτελούν μόνο το 9% των οχημάτων που παράχθηκαν στην HMMC φέτος, ενώ τα ηλεκτροκίνητα (EV) αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των Hybrid (HEV) και Plug-in Hybrid (PHEV) αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% της παραγωγής της HMMC μέχρι στιγμής φέτος και το μερίδιο αυτών θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

Στο Nošovice έχουν παραχθεί περισσότερα TUCSON από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο Hyundai, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 70% της παραγωγής από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου το 2008. Η γκάμα του i30, η οποία είναι διαθέσιμη σε τύπους αμαξώματος Ηatchback, Wagon και Fastback, αντιπροσωπεύει περίπου το 17% της παραγωγής της HMMC, ενώ το KONA Electric αντιπροσωπεύει το 10% της παραγωγής. Το βραβευμένο i30 N, το οποίο παράγεται τόσο ως Hatchback όσο και ως Fastback συμπληρώνει την παραγωγική δυνατότητα της HMMC.
 

Επιμέλεια Κειμένου:

Άρης Γαλανόπουλος

Πηγή: skai.gr