Έξι δήμοι στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης πάνε σε β' γύρο

Πρόκειται για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά.

Έξι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης οδηγούνται σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση την επόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά.

Συγκεκριμένα:

Στο δήμο Θεσσαλονίκης το «ντέρμπι» της επόμενης Κυριακής θα κριθεί ανάμεσα στον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Κωνσταντίνο Ζέρβα και στον υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδι. Στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης την πρώτη θέση έχει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με 27,34% έναντι του 25,73% στο 99% της ενσωμάτωσης, που συγκέντρωσε ο Στέλιος Αγγελούδης.

Στο δήμο Δέλτα την πρώτη θέση με 35,81% έχει η Γερακίνα Μπισμπινά και στην δεύτερη θέση με 32,92% βρίσκεται ο Ιορδάνης Δημητριάδης (Νάκος).

Στο δήμο Θερμαϊκού προβάδισμα έχει ο νυν δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής με 37,41%, έναντι του Θεόδωρου Τζέκου ο οποίος συγκέντρωσε 29.78%.

Στο δήμο Καλαμαριάς, ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης συγκέντρωσε το 29,12% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αράπογλου με 22,45%.

Στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου σε β γύρο εκλογικής αναμέτρησης θα πάνε ο Ελευθέριος Αλεξανδρίδης με 36,11% και ο νυν δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός με 32,54%.

Στον δήμο Παύλου Μελά θα υπάρξει ντέρμπι μεταξύ των Δημήτρη Ασλανίδη και Δημήτρη Δεμουρτζίδη. Ο πρώτος κατάφερε να συγκεντρώσει το 31,74% με τον νυν δήμαρχο να βρίσκεται μια ανάσα μακριά παίρνοντας το 31,31%.

Πηγή: skai.gr