Εικόνες που «κόβουν την ανάσα»: Για πρώτη φορά έκλειψη ηλίου από τόσο κοντά- Δείτε φωτογραφίες

Οι εντυπωσιακές εικόνες της μερικής έκλειψης ηλίου από τόσο κοντινή απόσταση καταγράφηκαν χθες από την NASA.

Για πρώτη φορά δορυφόρος της NASA καταγράφει φαινόμενο μερικής έκλειψης ηλίου από εξαιρετικά κοντινή απόσταση με τα πλάνα να κόβουν την ανάσα.

Το Solar Dynamics Observatory (SDO) φωτογράφισε το φεγγάρι να περνά μπροστά από τον ήλιο χθες με την διέλευση να διαρκεί περίπου 35 λεπτά και στο απόγειό της, το φεγγάρι να καλύπτει το 67 τοις εκατό της επιφάνειας.

SOLAR

Το διαστημόπλοιο έδωσε στη συνέχεια μια σειρά εικόνων του γεγονότος που έδειχναν «σεληνιακά βουνά φωτισμένα από ηλιακή φωτιά», τονίζουν οι ειδικοί στο SpaceWeather.com.

Στην επιφάνεια του φεγγαριού που πέρασε από τον ήλιο, μπορούν μάλιστα να διακριθούν σημάδια από προσκρούσεις και ανωμαλίες.

SOLAR

Σημειώνεται πως ο ήλιος παρουσιάζει αυξημένη κινητική δραστηριότητα εδώ και μερικούς μήνες, οδεύοντας προς το πικ 11ετούς κύκλου δραστηριότητάς του, η οποία ξεκίνησε το 2019 και αναμένεται να κορυφωθεί το 2025.

Οι μαγνητικοί πόλοι του ήλιου ανατρέπονται στην κορυφή του κύκλου ηλιακής δραστηριότητας και ρεύμα που προέρχεται από αυτόν και αποτελείται από φορτισμένα σωματίδια μεταφέρει το μαγνητικό πεδίο μακριά από την επιφάνεια του μέσω του ηλιακού συστήματος.

Αυτό συνεπάγεται την αύξηση των ηλιακών εκλάμψεων και των εκτινάξεων μάζας από την επιφάνεια του ήλιου.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: DAILY MAIL 

Πηγή: skai.gr