Την ελπίδα ότι η νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην Ουάσινγκτον θα μπορούσε να ενισχύσει τη στήριξη προς το Κίεβο, μετά την εκλογική επικράτηση των Δημοκρατικών και την εξασφάλιση του ελέγχου των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου από το 2027.
«Υπάρχει λοιπόν τώρα η ελπίδα, αφού διαμορφώνεται αυτή η ισορροπία δυνάμεων, ότι θα υποστηριχθούμε περισσότερο», δήλωσε ο Ζελένσκι στη συνέντευξη που μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (4/11).
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενίσχυση της οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης από το Κογκρέσο θα μπορούσε να επηρεάσει τη στάση της Μόσχας απέναντι στον πόλεμο και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι μια ισχυρότερη αμερικανική στήριξη θα μπορούσε να ωθήσει τη Ρωσία προς «πιθανές διαπραγματεύσεις και πιθανή ειρήνη».
- Θρίλερ με το Βαυαρό ΥΠΟΙΚ που βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο -Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η αιτία θανάτου του
- Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ
- Η Ρωσία θα εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ για να σπείρει το χάος, λένε ειδικοί
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.