Ουκρανία: Επίθεση ρωσικών drones κατά ενεργειακών δομών- 280.000 οικογένειες χωρίς ρεύμα

 «Όποιος δεν θέλει να δει αυτήν τη ρωσική κλιμάκωση να επεκτείνεται στην Ευρώπη, πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία», αναφέρει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ουκρανία

Ρωσικά drones έπληξαν ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύκτας, προκαλώντας διακοπή ηλεκτροδότησης για 280.000 ουκρανικές οικογένειες στις περιοχές του Κιέβου και του Ντνιπροπετρόφσκ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αυτές οι ρωσικές επιθέσεις δημιούργησαν μία δύσκολη κατάσταση με την ηλεκτροδότηση στις περιοχές μας», αναφέρεται σε ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου στο Telegram.

«Ο κόσμος βλέπει ότι η Ρωσία βάζει σκοπίμως καθημερινά στο στόχαστρο μη στρατιωτικές υποδομές. Όποιος δεν θέλει να δει αυτήν τη ρωσική κλιμάκωση να επεκτείνεται στην Ευρώπη, πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία».

⁠Παράλληλα, το στρατιωτικό επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν μεγάλη ρωσική μονάδα παραγωγής καυσίμων για πυραύλους στην περιοχή του Ροστόφ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram, η νυκτερινή επίθεση κατά του Kombinat Kamensky, της ρωσικής κρατικής χημικής και αμυντικής εταιρείας στο Καμένσκ-Σαχτίνσκι, έγινε με ουκρανικά drones και το παράκτιο πυραυλικό σύστημα cruise Neptune.

Πηγή: skai.gr
24 0 Bookmark

Απόρρητο