Νάνσι Λακόρ: Η ναύαρχος που απομάκρυνε ο Χέγκσεθ κέρδισε έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Δημοκρατική πρώην επικεφαλής της Εφεδρείας του Ναυτικού επικράτησε στη Νότια Καρολίνα και προαναγγέλλει έλεγχο του υπουργού Άμυνας

ΗΠΑ: Νίκη για τη Νάνσι Λακόρ, την πρώην ναύαρχο που απομάκρυνε ο Πιτ Χέγκσεθ

Η πρώην ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού που απομάκρυνε ο Πιτ Χέγκσεθ επικράτησε της υποψήφιας του MAGA και κέρδισε έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νότια Καρολίνα, προσθέτοντας μία ακόμη νίκη στο εκλογικό κύμα των Δημοκρατικών.

Μια εκλογή με ιδιαίτερο συμβολισμό

Η Δημοκρατική Νάνσι Λακόρ, βετεράνος 35 ετών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως πιλότος ελικοπτέρων και έφτασε να αναλάβει τη διοίκηση της Εφεδρείας του Ναυτικού, απομακρύνθηκε από τη θέση της τον Αύγουστο του 2025, στο πλαίσιο των απομακρύνσεων υψηλόβαθμων γυναικών από τις ένοπλες δυνάμεις που προώθησε ο Χέγκσεθ.

Παρότι δεν δόθηκε επίσημη εξήγηση για την απομάκρυνσή της, ο Χέγκσεθ έχει εκφράσει επανειλημμένα τις απόψεις του για τον ρόλο των γυναικών στον στρατό, υποστηρίζοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε άνδρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Η Λακόρ επικράτησε τώρα της Ρεπουμπλικανής Τζένι Κόστα Χάνιτκατ, κατακτώντας μια έδρα που μέχρι πρότινος κατείχε η Νάνσι Μέις, η οποία ανήκει στο στρατόπεδο του MAGA και είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς φέτος το χρίσμα για την εκλογή της στη θέση της κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας.

Η Λακόρ δεν έχει αποφύγει την ανοιχτή κριτική στον Χέγκσεθ για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το υπουργείο Άμυνας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στους χειρισμούς του στον πόλεμο με το Ιράν.

«Ο Πιτ Χέγκσεθ είναι ο λιγότερο κατάλληλος υπουργός Άμυνας που είχαμε ποτέ και προκαλεί σημαντική ζημιά στις ένοπλες δυνάμεις μας, η οποία θα χρειαστεί πραγματικά δεκαετίες για να αποκατασταθεί», έχει δηλώσει, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αποχωρήσει».

Ο συμβολισμός της εκλογής της αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς η βουλευτής Λακόρ ενδέχεται σύντομα να συμμετάσχει μαζί με την υπόλοιπη Δημοκρατική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ψηφοφορία για την παραπομπή του Πιτ Χέγκσεθ με το αίτημα της καθαίρεσής του.

«Από τον Ιανουάριο θα έχουμε τη δυνατότητα να εκδίδουμε κλητεύσεις, γεγονός που θα μας επιτρέψει να αποκαλύψουμε όλη τη σοβαρή αμέλεια και την εκτεταμένη παρανομία που έχει συντελεστεί υπό την εποπτεία του», αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: skai.gr
2 0 Bookmark

Απόρρητο