«Να εμπνέεις φόβο»: Βίντεο με τον Μακρόν να παρακολουθεί εκτόξευση νέου γαλλικού βαλλιστικού πυραύλου

«Για να είσαι ελεύθερος, πρέπει να εμπνέεις φόβο. Και για να εμπνέεις φόβο, πρέπει να είσαι ισχυρός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας

Μακρόν

Την πρώτη εκτόξευση του νέου γαλλικού βαλλιστικού πυραύλου M51.3 από το πυρηνικό υποβρύχιο Le Vigilant παρακολούθησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. O Μακρόν επέβαινε στη φρεγάτα Auvergne. O πύραυλος έχει δυνατότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή.  

Δήλωσε ότι η δοκιμή απέδειξε την αξιοπιστία της γαλλικής πυρηνικής αποτροπής: «Για να είσαι ελεύθερος, πρέπει να εμπνέεις φόβο. Και για να εμπνέεις φόβο, πρέπει να είσαι ισχυρός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας στην ανάρτησή του στο X. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γάλλου προέδρου

«Επιβαίνοντας στη φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Auvergne, παρακολούθησα την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του νέου βαλλιστικού πυραύλου M51.3 από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στρατηγικών πυρηνικών πυραύλων *Le Vigilant*.

»Ελάχιστα κράτη διαθέτουν τέτοια τεχνογνωσία.

»Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα: τη DGA, το CEA, την ArianeGroup, τη Naval Group και το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό. Ο επαγγελματισμός, η προσήλωση και η τεχνική σας αρτιότητα αποτελούν πηγή υπερηφάνειας για τη Γαλλία.

Αυτή η τεχνική επιτυχία αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της αξιοπιστίας της πυρηνικής μας αποτρεπτικής ισχύος, της οποίας η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα είναι διασφαλισμένη.

»Για να είσαι ελεύθερος, πρέπει να εμπνέεις φόβο. Και για να εμπνέεις φόβο, πρέπει να είσαι ισχυρός.

»Προκειμένου να προστατεύσω τον γαλλικό λαό από απειλές σε μακροπρόθεσμη βάση, δρομολόγησα ήδη από το 2017 την ανανέωση των δυνατοτήτων μας για τις επόμενες δεκαετίες. Μέσα σε διάστημα δέκα ετών, ο στρατιωτικός μας προϋπολογισμός θα έχει διπλασιαστεί. Τα μελλοντικά μας στρατηγικά υποβρύχια βρίσκονται ήδη υπό ναυπήγηση. Το πρόγραμμα για τους υπερηχητικούς, ελιξίμους στρατηγικούς πυραύλους που θα εξοπλίσουν το εναέριο σκέλος της αποτρεπτικής μας ισχύος ξεκίνησε φέτος.

»Η πυρηνική μας αποτρεπτική ισχύς μάς προστατεύει και θα συνεχίσει να μας προστατεύει.

»Ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία».

Πηγή: skai.gr
149 0 Bookmark

Απόρρητο