Γκάγκα σε ΣΚΑΪ για κορωνοϊό: Πώς θα παραμείνουμε ασφαλείς επιστρέφοντας από διακοπές (vid)

Στο πως μπορούμε να επιστρέψουμε από τις διακοπές, στα αστικά κέντρα, παραμένοντας υγειονομικά ασφαλείς σε σχέση με τον κορωνοιό, αναφέρθηκε η Πνευμονολόγος, Μίνα Γκάγκα, Πρόεδρος του 'Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΙ .

Όταν θα επιστρέψουμε από τις διακοπές μοιραία η διαμόλυνση θα είναι μεγαλύτερη στα αστικά κέντρα και η κατάσταση θα δυσκολέψει, δήλωσε εξηγώντας πως το γεγονός ότι έχουμε καθημερινά περισσότερες εισαγωγές σε σχέση με τα εξιτήρια σημαίνει ότι έστω και αργά τα κρούσματα αυξάνονται.

Η κα Γκάγκα περιέγραψε πως καθημερινά, στα νοσοκομεία παρατηρείται το φαινόμενο τα κρεβάτια να γεμίζουν αμέσως μόλις αδειάσουν.

«Και έχουμε και αρκετές σοβαρές μολύνσεις», επεσήμανε προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι αστείο».

Η πνευμονολόγος εξέφρασε την εκτίμηση πως πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε αποτρέψουμε την περαιτέρω επιβάρυνση της κατάστασης όσον αφορά την πανδημία.

Αναφορικά με το πώς μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της υγειονομικά ασφαλούς επιστροφής των εκδρομέων στα Αστικά Κέντρα, η ειδικός συνόψισε πως αφενός πρέπει να προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς και αφετέρου να συνεχιστεί η επιτήρηση με ελέγχους νόσησης, ακόμη και στους εμβολιασμένους.

«Και εμβολιασμένοι μπορούμε να κολλήσουμε. Δεν αρρωσταίνουμε συχνά, δεν αρρωσταίνουμε σοβαρά αλλά μπορεί να κολλήσουμε και να είμαστε μεταδοτικοί» τόνισε επισημαίνοντας έτσι την σημασία του «να μην ξενοιάσουμε», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Να ζήσουμε τη ζωή μας, να δούμε τους φίλους μας αλλά να τους δούμε με ασφάλεια. Ας κάνουμε ένα τεστ , ας κρατάμε τα μέτρα», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr