Επανάσταση στις μεταφορές: Το πρώτο ρωσικό ταξί – drone παρουσιάστηκε στη Μόσχα (Video)

Το πρώτο ρωσικό ταξί που σχεδιάστηκε ποτέ, σχεδιάζεται να κατασκευαστεί φέτος σύμφωνα με την εταιρεία Hoversurf, η οποία παρουσίασε ένα πρωτότυπο του ιπτάμενου αυτοκινήτου τους στη μικρή αρένα του αθλητικού συγκροτήματος Luzhniki της Μόσχας, τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξί με drone μπορεί να πετάξει μέχρι 150 μέτρα και έχει χωρητικότητα έως και 300 κιλά. 

 

 

Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος είναι 200 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ οι πλήρως φορτισμένες μπαταρίες θα επιτρέψουν να καλυφτούν 100 χιλιόμετρα. Επιπλέον, οι ηλεκτρικοί κινητήρες του drone έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου.

"Δεν υπάρχουν ανοιχτές προπέλες, ένας νέος τύπος κινητήρα, ένα βαλλιστικό αλεξίπτωτο, μια προστατευτική κάψουλα για ανθρώπους. Αυτό το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο γρήγορο από οποιοδήποτε drone, επειδή έχει έναν επιπλέον κύριο κινητήρα για να προχωρήσει", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hoversurf Alexander Atamanov . 

Πρόσθεσε επίσης ότι το νέο μέσο μεταφοράς δεν διαφέρει σε μέγεθος από ένα συμβατικό αυτοκίνητο, αλλά θα εξοικονομήσει βενζίνη, καθώς λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα. 

Ο προγραμματιστής ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις παγκόσμιες τάσεις, το πρώτο στάδιο της εισαγωγής ρωσικών ταξί με drone είναι προγραμματισμένο για το 2025.

"Κάνουμε αυτήν την τεχνολογία για όλους τους ανθρώπους χωρίς περιορισμούς. Θέλουμε να είναι προσιτή, να είναι φθηνότερη από ένα επίγειο ταξί Και φυσικά, σε πέντε λεπτά θα φτάσετε σε οποιοδήποτε σημείο πολύ πιο γρήγορα. Θα πληρώσετε λιγότερα χρήματα για αυτό, επειδή δεν υπάρχει οδηγός ή πιλότος εδώ. Το μηχάνημα είναι πλήρως ηλεκτρικό. Δεν καταναλώνει καύσιμα », κατέληξε ο Atamanov. 

Πηγή: RUPTLY.TV