Εκκλησίες: «Έσπασαν» την καραντίνα - Άνοιξαν τις πόρτες και μπήκαν πιστοί να προσκυνήσουν

Εκκλησίες: «Έσπασαν» την καραντίνα - Άνοιξαν τις πόρτες και μπήκαν πιστοί να προσκυνήσουν

Παραβάσεις καταγράφηκαν σε αρκετές εκκλησίες της χώρας παρά τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και την απόφαση για ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών στους ναούς λόγω κορωνοϊού.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της χώρας πιστοί περίμεναν έξω από ναούς ενώ κάποιοι ναοί άνοιξαν τις θύρες τους και μπήκαν για να προσκυνήσουν τον επιτάφιο.

Ουρές πιστών καταγράφηκαν να περιμένουν έξω απο τον Άγιο Δημήτριο στο Νέο Φάληρο. 

Λαμία: Αγνόησαν τον ιερέα και μπήκαν στον ναό την ώρα που έβγαινε  

Στη Λαμία, στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport, μόλις ο ιερέας τελείωσε την ακολουθία της αποκαθήλωσης και επιχείρησε να εξέλθει από την εκκλησία, περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στον χώρο αγνοώντας τις εκκλήσεις του ιερέα και του επιτρόπου να παραμείνουν εκτός. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο μητροπολίτης κ. Συμεών. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους πιστούς και η πόρτα κλειδώθηκε.  

Πολλοί ιερείς και επίτροποι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση κάνοντας τον αστυνομικό, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που αγνοώντας τις οδηγίες και τα μέτρα θέλησαν να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

«Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε ρόλο αστυνομικού. Σήμερα θα έπρεπε έξω από την Μητρόπολη και άλλους κεντρικους ναούς να υπάρχει ένας αστυνομικός ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση εμείς με τους πιστούς. Εφαρμόζουμε τις αυστηρές εντολές του Μητροπολίτη μας και όλα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ο δικός μας ρόλος δεν είναι κατασταλτικός....», έλεγε ένας από τους ιερείς στο LamiaReport.

Στον Βόλο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, η εκκλησία φέρεται να άνοιξε για τους πιστούς κατά παράβαση των περιορισμών.Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, περίοικοι αντιλήφθηκαν την είσοδο πιστών στην εκκλησία και ειδοποίησαν την αστυνομία που μετέβη στον Ιερό Ναό. Μέσα υπήρχε οικογένεια με δυο παιδιά, που απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς και ο Ναός έκλεισε.

Πηγή: skai.gr