Πιστοί περιμένουν έξω από εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη, παρά τις απαγορεύσεις (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Πιστοί βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό Άγιας Μαρίνας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, στον  Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Σύμφωνα με το SELEO, oι πιστοί περιμένουν  στο προαύλιο χώρο αλλά και στο πεζοδρόμιο προκειμένου να ανάψουν ένα κερί.  Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στους Ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών.

Με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα πιστών που θα επιδιώξουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα διενεργούν συνεχώς περιπολίες από το πρωί έως το βράδυ.

Να σημειωθεί πως, με υπουργική απόφαση, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές έως τις 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού. Ο στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι η αποτροπή συνωστισμού των πολιτών έξω ή μέσα στους ναούς, κατά τις ημέρες του Πάσχα. Έτσι λοιπόν, οι πιστοί έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστασης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

Πηγή: SELEO