Ο Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος με έναν ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο, επέλεξε να αποζημιώσει κατοίκους και επαγγελματίες που ταλαιπωρήθηκαν από έργα στον δρόμο τους βρέθηκε στο Σήμερα και εξήγησε τι έγινε και πως οδηγήθηκε στην συγνώμη και αυτή την απόφαση. 

«Ζητάω ταπεινά συγνώμη γιατί χαλάω  την πιάτσα. Το έκανα πριν από έναν μήνα και ποτέ δεν περίμενα ότι θα πάρει τέτοια έκταση» αναφέρει ο Δήμαρχος ενώ στην συνέχεια εξηγεί πως: 

«Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στην οδό Απόλλωνος, ταλαιπωρούνται από τον περασμένο Μάρτιο από τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης που γίνονται στην περιοχή. Μια βδομάδα μετά τις εκλογές αποφασίζουμε να φτιάξουμε καινούργια πεζοδρόμια στην οδό Απόλωνας διότι οδηγούν και στο Μουσείο Τσιτσάνη – κεντρικό πεζοδρόμιο- . Η τεχνική υπηρεσία πάει και σπάει το πεζοδρόμιο χωρίς να συνεννοηθεί με την ΔΕΥΑΣ ώστε να φτίαξουν μαζί το δίκτυο και να εγκατασταθούν οι οπτικές ίνες μαζί σε συνδυασμό με τεχνικά προβλήματα φτάνει ο Οκτώβριος για να τελειώσει το έργο. Πριν από ένα μήνα λοιπόν το ένιωθα, ντρεπόμουν να περάσω  από την συγκεκριμένη οδό διότι το θέμα είχε αναδειχθεί στην τοπική κοινωνία. Είχαν δίκιο οι κάτοικοι καθώς και οι λίγοι καταστηματάρχες της περιοχής».

Τονίζει πως είχαν δίκιο που διαμαρτύρονταν οι κάτοικοι, καθώς όπως περιγράφει «όχι απλά είχαν ταλαιπωρία αλλά δεν έβλεπαν να προχωράει το έργο λόγω ζητημάτων με τον εργολάβο» ενώ προσθέτει «θεώρησα σωστό να στείλω μια επιστολή, να τους ζητήσω συγνώμη για την ταλαιπωρία και λόγω αυτής της ταλαιπωρίας, αφού δεν προσφέραμε καλές υπηρεσίες σαν δήμος, σαν ΔΕΥΑΣ Τρικάλων, να μην πληρώσουν νερό». Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, αφού ζήτησε δημόσια συγγνώμη, ενημέρωσε τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν ότι για τους επόμενους τέσσερις μήνες θα έχουν δωρεάν νερό.

Παράλληλα παραδέχεται πως οι υπηρεσίες του Δήμου όφειλαν να είχαν συνεννοηθεί καλύτερα.

Αναφορικά με το γεγονός πως τέτοια «φαινόμενα» δεν είναι αυτονόητα και συνήθη, αναφέρει πως «η αυτοδιοίκηση αλλάζει, έχουν μπει νέοι άνθρωποι στην αυτοδιοίκηση και αλλάζουν και οι νοοτροπίες και των υπολοίπων» ενώ για το πώς έχει καταφέρει να θεωρούνται τα Τρίκαλα μια πόλη αρκετά πρωτοπόρα επισημαίνει:

«Είναι η ομάδα. Είναι η κοινωνία η ίδια».

Παράλληλα, ενημερώνει ότι έρχονται αναβαθμισμένα τα λεωφορεία χωρίς οδηγό πλέον σε πιο μόνιμη τροχιά στο κέντρο των Τρικάλων, ενώ καταλήγοντας προσθέτει:

«Ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί να φέρω τους Δημότες μου στα όρια τους αλλά αν χρειαστεί θα ξαναζητήσω συγνώμη»
 

Πηγή: skai.gr