Ανδρουλάκης: Κατόπιν εορτής η «μισή συγγνώμη» του Μητσοτάκη

Για μισή συγγνώμη και εξαγγελίες με τις οποίες επιχειρείται να καλυφθεί η «κραυγαλέα προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Σχολιάζοντας την εισήγηση του κ.Μητσοτάκη στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο κ.Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι επιτελικό κράτος είναι η υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο Μαξίμου.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ.Ανδρουλάκη, έχει ως εξής: 

Για άλλη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης ζητά συγγνώμη κατόπιν εορτής.

Πρόκειται για μισή συγγνώμη, γιατί εκτός από τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, δεν είπε λέξη για όσους έμειναν και παραμένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση, αλλά και τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι νέες εξαγγελίες προσπαθούν απλά να καλύψουν την κραυγαλέα προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης, δεν πήρε κανένα μάθημα από όσα έχουν προηγηθεί τα χρόνια της διακυβέρνησής του, συνεχίζοντας την πάγια τακτική να μετατοπίζει τις ευθύνες του σε άλλους παράγοντες.

Μιλώντας για «επιτελικό κράτος» εννοεί την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο Μαξίμου. Δε νοείται όμως, επιτελικό κράτος με τόσες επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, όπου οι υπεύθυνοι κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο. Και επίσης δε νοείται σύγχρονη χώρα, να δείχνει πιο ανέτοιμη μετά από τόσες κρίσεις.

Είναι η ώρα το αρμόδιο Υπουργείο, να γίνει ένα πραγματικό στρατηγείο, όπως έχουμε ήδη προτείνει. Ένα ενιαίο κέντρο σχεδιασμού, συντονισμού και διαχείρισης κάθε φυσικής καταστροφής, με αναβαθμισμένα σχέδια πολιτικής προστασίας.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr