Στη δημοσιότητα το συμβόλαιο της Ε.Ε. με την AstraZeneca για τα εμβόλια

Στη δημοσιότητα δόθηκε το συμβόλαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την AstraZeneca για την προμήθεια εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, μετά από σχετικό αίτημά της στις 27 Ιανουαρίου, η φαρμακευτική εταιρεία συμφώνησε να δημοσιεύσει την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ τους στις 27 Αυγούστου 2020.

Δείτε το συμβόλαιο ΕΔΩ. 

Η Κομισιόν, χαιρετίζει τη δέσμευση της εταιρείας για μεγαλύτερη διαφάνεια στη συμμετοχή της στην ανάπτυξη της στρατηγικής της Ε.Ε. για τα εμβόλια.

«Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι σημαντικά στοιχεία για να βοηθηθεί η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών και για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να βασίζονται στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων που αγοράστηκαν σε επίπεδο Ε.Ε.» σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μάλιστα, εκφράζει την ελπίδα να δημοσιεύσει όλες τις συμβάσεις στο πλαίσιο των προκαταρκτικών συμφωνιών αγοράς στο άμεσο μέλλον.

«Η σύμβαση που δημοσιεύτηκε σήμερα περιέχει αναδιατυπωμένα μέρη που αφορούν εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες τιμολογίων. Η σύμβαση AstraZeneca είναι η δεύτερη που δημοσιεύεται, αφού η CureVac συμφώνησε να δημοσιεύσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» καταλήγει η Κομισιόν.

Πηγή: skai.gr