Κλείσιμο

ΕΕ: «Πρόσω ολοταχώς» από EMA για την ενίσχυση της αυτάρκειας σε εμβόλια Pfizer και Moderna

«Πρόσω ολοταχώς» από τον EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αυτάρκειας σε εμβόλια της Pfizer/Biontech και της Moderna κατά του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση του Οργανισμού (CHMP) ενέκρινε δύο σημαντικές συστάσεις που θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα και την προμήθεια εμβολίων COVID-19 στην ΕΕ. 

Ο EMA ενέκρινε αύξηση του μεγέθους των παρτίδων και αύξηση της σχετικής διαδικασίας στο εργοστάσιο της Pfizer στο Πουρς του Βελγίου το οποίο επισκέφθηκαν την Παρασκευή η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο CEO της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά. 

Η σύσταση της επιτροπής φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (CHMP) αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την προμήθεια του εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, στην EE. 

Με βάση την επισκόπηση των δεδομένων που υπέβαλε η BioNTech Manufacturing GmbH, εγκρίθηκε η αίτηση για αύξηση του μεγέθους της παρτίδας του τελικού προϊόντος που κατασκευάστηκε στο Πουρς. Η απόφαση του EMA επιβεβαιώνει ότι η παραγωγική μονάδα Πουρς είναι ικανή να παράγει σταθερά εμβόλια υψηλής ποιότητας, και επιτρέπει στην Pfizer/BioNTech να αυξήσει τη διαδικασία παραγωγής σε αυτή την εγκατάσταση. 

Η CHMP συνέστησε επίσης την έγκριση μιας νέας γραμμής πλήρωσης στην γραμμή τελικής παραγωγής του εμβολίου για την ΕΕ στην  (φαρμακευτική εταιρεία) Rovi στην Ισπανία. 
 

Πηγή: skai.gr