Κλείσιμο

Μόνη λύση η διχοτόμηση του Κοσόβου

Η διχοτόμηση του Κοσόβου είναι η μόνη λύση, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας και πρώην πρωθυπουργός, κ. Γεβγένι Πριμακόφ.

Τόνισε πως εάν η επικράτεια του Κοσόβου δεν διαιρεθεί, δεν θα σταματήσουν ποτέ οι συγκρούσεις και θα υπάρχει πάντα η απειλή της γενοκτονίας.

Με τις προτάσεις τους, οι Σέρβοι απέδειξαν ότι επιθυμούν πραγματικά τον συμβιβασμό, δήλωσε στην εφημερίδα "Βετσέρνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου ο κ. Πριμακόφ, σύμφωνα με τον οποίο το Βελιγράδι προσφέρει τα καλύτερα δυνατά δικαιώματα αυτονομίας στους Αλβανούς του Κοσόβου.

"Θεωρώ ότι η καλύτερη λύση τώρα θα ήταν να κινηθούν οι Σέρβοι από το νότιο τμήμα της επαρχίας προς το βόρειο, που είναι εγγύτερα στη Σερβία και στη συνέχεια να ενωθούν με αυτήν", τόνισε ο κ. Πριμακόφ.

"Γνωρίζω ότι ορισμένοι μπορεί να με επικρίνουν, επειδή λέω ότι οι Σέρβοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το κεντρικό τμήμα του Κοσόβου, αλλά θεωρώ πως αυτή είναι η μόνη διέξοδος από αυτή την κατάσταση", πρόσθεσε.

Υποστήριξε δε ότι αυτό που έγινε στο Κόσοβο μπορεί να επηρεάσει και τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη.

"Αντικειμενικά μιλώντας, οι Σέρβοι στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας μπορούν να κάνουν χρήση αυτού και το ίδιο και οι Κροάτες που πάντα ήθελαν να εγκαταλείψουν την Ομοσπονδία και να ενωθούν με την Κροατία", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πριμακόφ.
Πηγή: skai.gr