Κλείσιμο

Σαράντα νεκροί στο Σουδάν

Ο στρατός του Σουδάν σκότωσε τουλάχιστον 40 ανθρώπους στην πόλη Μουχατζιρίγια του Νταρφούρ και πτώματα κείτονται στους δρόμους, ανακοίνωσε η ανταρτική οργάνωση που ελέγχει την περιοχή.

\"Ως τώρα ο αριθμός των νεκρών αμάχων είναι τουλάχιστον 40, ενώ αγνοείται η τύχη 80 ανθρώπων και υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών\", αναφέρεται σε δήλωση του Απελευθερωτικού Στρατού του Σουδάν (SLA).

Ο SLA με επικεφαλής τον Μίνι Αρκούα Μινάουι ήταν η μόνη από τις τρεις ανταρτικές οργανώσεις που συμμετείχαν σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, η οποία υπέγραψε το Μάιο του 2006 μια συμφωνία ειρήνης με το Χαρτούμ και έγινε μέρος της κυβέρνησης.

\"Την ώρα που γράφεται η δήλωση αυτή, πτώματα εξακολουθούν να κείτονται σ\' όλη την πόλη\", αναφέρεται στη δήλωση του SLA. \"Μερικά από τα θύματα φαίνεται ότι έχουν εκτελεστεί\", προστίθεται.

Ο διοικητής της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ δήλωσε πως τα αίτια της επίθεσης δεν είναι σαφή. Μπορεί να οφείλεται είτε σε εντάσεις μεταξύ φυλών είτε σε επέκταση των συγκρούσεων του στρατού με άλλες αντίπαλες ανταρτικές οργανώσεις.

Η οργάνωση του Μινάουι δήλωσε πως η επίθεση πλήττει τις ελπίδες για τις ειρηνευτικές συνομιλίες που πρόκειται να αρχίσουν στις 27 Οκτωβρίου στη Λιβύη.
Πηγή: skai.gr