Κλείσιμο

ΗΠΑ: Η στιγμή που άνδρες της ακτοφυλακής σταματούν ναρκοϋποβρύχιο (videos)

Θεαματικό βίντεο, στο οποίο οι άνδρες του σκάφους της αμερικανικής ακτοφυλακής Cutter Munro αναγκάζουν ναρκοϋποβρύχιο των καρτέλ να παραδοθεί, καθώς παρεμβάλλονται στην πορεία του,  έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική ακτοφυλακή. 

Oι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αμερικανικής ακτοφυλακής κάνουν ρεσάλτο στο ναρκοϋποβρύχιο που δεν μπορεί να καταδυθεί, και υποχρεώνουν το πλήρωμα σε παράδοση.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς υποδέχθηκε την Πέμπτη το πλήρωμα του σκάφους της αμερικανικής ακτοφυλακής Cutter Munro στις ΗΠΑ, καθώς παρέδωσε 18 τόνους κοκαΐνης –αξίας 569 εκατ. δολαρίων – (506 εκατ. ευρώ) σε ομοσπονδιακούς πράκτορες. 

Οι ποσότητες των ναρκωτικών κατασχέθηκαν σε συνολικά 14 επιχειρήσεις των ΗΠΑ ανοιχτά της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης με το υποβρύχιο που μετέφερε πάνω από επτά τόνους κοκαΐνης. 

«Διαταράσσουμε τα κέρδη από την κοκαΐνη που χρησιμοποιούν τα καρτέλ για τη διαφοροποίηση και τη χρηματοδότηση άλλων παράνομων δραστηριοτήτων όπως τα οπιοειδή και τις μεθαμφεταμίνες και το κάνουμε στη θάλασσα όπου είναι πιο ευάλωτα» σημειώνει ο ναύαρχος Καρλ Σουλτς διοικητής της αμερικανικής ακτοφυλακής.