Καλιφόρνια: Κόβουν την ανάσα τα βίντεο από την στιγμή του ισχυρού σεισμού

Νέα βίντεο από την στιγμή του ισχυρού σεισμού που τάραξε χθες την Καλιφόρνια, έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποτυπώνοντας το μέγεθος της έντασης των 7,1 ρίχτερ- ένταση που αξιολογείται από ειδικούς ως η ισχυρότερη σεισμική δραστηριότητα που έχει συντελεστεί στην περιοχή- 8 φορές μεγαλύτερη από τον προηγούμενο σεισμό της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για νεκρούς σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομητείας Κερν παρά μόνο ελαφρά τραυματίες.

Δεν είναι ωστόσο ακόμα σαφές το πόσοι είναι οι τραυματίες ή ποια είναι η έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε σε απόσταση 202 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος ’ντζελες, δήλωσε αξιωματούχος.

Ο σεισμός ήταν δυνητικά 11 φορές πιο καταστροφικός από αυτόν της Πέμπτης, που σημειώθηκε κοντά στο Ρίτζκρεστ, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος ’ντζελες, σύμφωνα με το USGS.

Αποτέλεσμα του σεισμού ήταν να ξεσπάσουν πυρκαγιές.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας του Σαν Μπερναντίνο ανέφερε ότι ο νεότερος σεισμός προκάλεσε κάποιες ζημιές σε κτίρια.

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν», ανέφερε η πυροσβεστική στο Twitter. Καταγράφηκε «ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Πλήθος μετασεισμών σημειώθηκε μετά τον κύριο σεισμών καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: skai.gr