Λονδίνο: Στη διαδήλωση κατά του Τραμπ ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας

Ο πρόεδρος Ντόναλντ τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη διάρκειας τριών ημερών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα η μεγάλη διαδήλωση στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Κόρμπιν, θα συμμετάσχει την Τρίτη σε μια διαδήλωση στο Λονδίνο εναντίον της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας παράλληλα και μια ομιλία στην εκδήλωση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος.

Ο Κορμπίν σημείωσε ότι υποστηρίζει την ιδέα να διεξαχθεί ένας αγώνας εναντίον του Τραμπ, ο οποίος έφτασε στο Λονδίνο τη Δευτέρα για τριήμερη επίσκεψη, ως «ευκαιρία να δείξουμε αλληλεγγύη με εκείνους στους οποίους επιτέθηκε στην Αμερική, σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας.

«Ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα παραστεί και θα μιλήσει αύριο στην διαδήλωση κατά της επίσκεψης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος τη Δευτέρα, όπως ανέφερε η εφημερίδα Independent.

Η διαδήλωση, η οποία θα αρχίσει στις 11:00 π.μ. τοπική ώρα (10:00 GMT) στην πλατεία Τραφάλγκαρ, αναμένεται να συγκεντρώσει τόσο απλούς ακτιβιστές όσο και πολιτικούς, οι οποίοι θα μεταβούν στην πλατεία του Κοινοβουλίου. Η επίσκεψη του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συγκέντρωσε περίπου 250.000 ανθρώπους. Φέτος, οι διοργανωτές έχουν ως στόχο να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους συμμετέχοντες.

Την Τρίτη το πρωί, σκοπεύουν επίσης να πετάξουν ένα μπαλόνι που απεικονίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως ένα γιγάντιο μωρό που φορά μια πάνα, παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ το 2018.

Οι εντάσεις γύρω από το ταξίδι του Τραμπ αυξήθηκαν πολύ πριν το αεροπλάνο του προσγειωθεί στο Λονδίνο. Δύο μέρες πριν από την επίσκεψη, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν έγραψε σε άρθρο στην Guardian ότι ο Τραμπ ήταν ένα από τα πιο «εκθαμβωτικά παραδείγματα» της αυξανόμενης απειλής του εθνικισμού και ότι ήταν «μη Βρετανικό να στρωθεί το κόκκινο χαλί» για έναν πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος «θεωρείται ως ηγετική φυσιογνωμία αυτού του παγκόσμιου ακροδεξιού κινήματος».

Ο Τραμπ με τη σειρά του, έχει καταδικάσει τον Χαν σημειώνοντας πως έχει αποτύχει πλήρως στο έργο του, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα «αποτυχημένο που πρέπει να επικεντρωθεί στο έγκλημα στο Λονδίνο» αντί να τον επικρίνει.