Μαδούρο: Θα νικήσουμε-Ζητώ λαϊκή κινητοποίηση

Με νέο μήνυμα του στο twitter ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο απάντησε στην «Επιχείρηση Ελευθερία» που προωθεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό για ανατροπή της κυβέρνησης. 

Ο Νικολάς Μαδούρο ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με όλους τους επικεφαλής των τμημάτων ασφαλείας της χώρας, οι οποίοι του εξέφρασαν «απόλυτη αφοσίωση». 

«Νεύρα από ατσάλι! Συνομίλησα με τους διοικητές όλων των REDIs και των ZODI της χώρας, οι οποίοι εξέφρασαν την απόλυτη αφοσίωση τους στον λαό, το Σύνταγμα και την πατρίδα. Ζητώ την μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση για να διασφαλιστεί η νίκη της ειρήνης. Θα νικήσουμε!», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. 

Οι REDI και οι ZODI είναι τμήματα των Εθνικών Βολιβαριανών Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας. Οι Ακέραιες Περιφέρειες Στρατηγικής Άμυνας (RDEI) δημιουργήθηκαν το 2008 και αντιστοιχούν σε στρατιωτικές περιοχές, των οποίων η διοίκηση είναι αρμόδια για τις αμυντικές, κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες των πολιτών. Αυτές οι περιφέρειες διαιρούνται σε Ακέραιες Επιχειρησιακές Ζώνες Άμυνας (ZODI).

Πηγή: skai.gr